Skoči do sadržaja

Calliope

Donator
 • Broj postova

  53
 • Pridružio se

 • Poslednja poseta

Reputacija

11

7 Pratioca

O Calliope

 • Rank
  Novi član

Lične Informacije

 • Pol
  Ženski

Balkan School RolePlay

 • Ime_Prezime
  Muse_Calliope

Nedavni posetioci

307 pregledi profila
 1. Kako može biti više RP kad smećar sedi na suvozačevom mestu, ne stoji sa strane zakačen za kamion? Sediš kao suvozač i vidokrug ti je kao da stojiš iza? Hehe...
 2. Prvo, ja nisam decak, ja sam devojka i to, pretpostavljam, mnogo starija od tebe. S obzirom na to, vidim da ti je u cilju da spamaš svojom životnom isfrustriranošću, okani se mojih predloga i svoje nezadovoljstvo ispolji na druge načine. Veruj mi, ima ih mnogo i srećno u pronalasku istih.
 3. Da, u pravu si što se tiče retko "kvalitetnih autoriteta", dobra fora sa DP. Verujem da je odabir lidera veoma komplikovan proces koji, kada bi, kada bi mu se detljanije posvetilo, oduzelo još više vremena što, složićemo se, nije ekonomično. O tome da li je neko pristojan/uzoran igrač neće govoriti samo kazneni jer smo, upravo zbog pomenute slobode admina (samim tim i određene moći za donošenje nekih, ne baš uvek sasvim pravednih odluka), svedoci kako se sve mogu dobiti određene kazne. Zato neko kaznene može dobiti iz razloga što vređa svakog mogućeg igrača na serveru, a neko iz razloga što je "žrtva" neke ishritene odluke administracije. Nadam se da sam, na razumljiv način uspela preneti neka svoja razmišljanja na ovu temu, ali i na tvoj komentar.
 4. Niko neće da trpi niti psovanje, niti omalovažavanje i najčešće zbog istog i ne može da se progovori. Ovde svako može da komentariše, ali nemoj da me prozivaš jer ne znaš ni ko sam, ni šta sam, niti koliko godina imam, a meni je zaista žao ako se ti osećaš prozvanim kroz ovaj tekst. Ako nemaš šta pametno da kažeš, nemoj da komentarišeš postove radi forum poena.
 5. Niko ne priča o tome, priča se o pravom autoritetu. To što se, pogotovo na Balkanu dečaci uče da je katastrofa plakati, to neću komentarisati jer ima mnogo negativnih posledica po život posle. Svako ima pravo da ispolji emociju kakvu želi i niko mu to ne može zabraniti sve dok ista nije uvredljiva za nekoga - u tom slučaju treba biti sankcionisan. Ako te neko opsuje, bićeš uvređen, ali ako neko plače, nećeš, zar ne?
 6. Pa radili bi kad bi posao bio isplativiji i smisleniji. Logično, zar ne? Kad ti nešto odgovara, to i radiš.
 7. Calliope

  Predlog

  Od mene, Damjane, imaš + Mislim da ima dosta drugih, nefunkcionalnih stvari na serveru. Možda ovo nije prioritetna tema, ali svakako bi bilo korisno ukolilo bi se to usvojilo. Ipak je rad u kompaniji totalno drugačiji, takođe podrazumeva neku vrstu saradnju, neki dogovor, a i ne dođu svi samo jednom da rade. Imala sam prilike više puta objavljivati oglas za vlasnike i dovoditi radnike pa znam da su mi po cele dane pisali kada će biti posla i da li da dođu. Poseban chat bi to olakšao za, na duže vreme zaposlene radnike.
 8. Calliope

  Predlog

  Ne znam zašto je to osnovna stvar. TS3 je obavezan za organizacije, igrač može biti biznismen i da na serveru radi samo poslove i da ga uopšte ne interesuje da priča sa drugim ljudima i trpi vikanje, podrigivanje i psovanje od strane drugih igrača po kanalima.
 9. Ja se druže u jednom delu slažem s tobom, treba da se olakša. Moguće je upecati i sama sam pecala maksimalan moguć broj po turi, ali je stvarno besmisleno razbijati tastaturu da bi upecao svu ribu za 20 minuta. Stvarno se može uraditi neki lakši sistem da se i dalje možda radi duže (da ne bude posao lak, pošto je to izgleda ovde fazon), ali da završetak posla ne znači izbijanje slova N iz tastature. Od mene + za ovo.
 10. Vaše Ime_Prezime na serveru je: Muse_Calliope Vaš predlog: Ukinuti onu kameru koja se prikazuje na suvozačevom mestu. Nije realno uopšte da suvozač tako "gleda" okolinu, prostor, ako već sedi kao suvozač. Da on stoji iza kamiona, sa strane, kao što se to dešava u stvarnom životu, onda bi to možda i bilo smisleno. Ljudima se već počelo vrtiti u glavi od toga i mislim da stvarno nema poentu niti svrhu i nije nimalo logično.
 11. Vaše Ime_Prezime na serveru je: Muse_Calliope Vaš predlog: Moj predlog je da se, pored standardnog formata prijave uvede i dodatni kriterijum odabira lidera. To je, da se kroz neko vreme, pre odabira lidera, proprate oni koji su prijavljeni, a po navedenim karakteristikama (igračko iskustvo i sl.) najpogodniji za tu poziciju. Mislim da smo svi svedoci toga da organizacije najčešće vode nevaspitani ljudi, odnosno, ispravka, deca (starija ili mlađa) koja nemaju osnovno vaspitanje koje potiče iz kuće. Lider je neko ko treba voditi organizaciju, a ne kuditi je, psovati, nepristojno se ponašati i unutar, a i van organizacije, kao običan igrač. Lider treba da bude neko ko će svojim ponašanjem biti primer, ali pozitivan primer, a ne neko ko će na jedan sasvim pogrešan način uticati, pogotovo na mlađe članove svoje organizacije. Postoje pravila organizacije i boravljenja u ts3 kanalu. Ko ne poštuje, jednostavno, izbaciti člana. Biti autoritet ne znači izdirati se na nekoga kako nas to uče na Balkanu. Na ovom serveru imaju pravo da igraju svi, bez obzira na godine, ali isto tako, potrebno je ponašati se u skladu sa istim i zaista bi trebalo porazmisliti šta je to što današnja deca uopšte mogu naučiti igrajući ovde. Možda se čini kao apsolutno nebitno dovoditi u pitanje kakav uticaj takva ponašanja imaju na mlađe naraštaje, ali, možda bi to trebalo zanimati i administraciju na jedan drugačiji način - što je više takvih igrača, to je više haosa i nereda koji se mora regulisati. Mislim da je to sasvim dovoljno.
 12. Calliope

  Prijedlog

  To je problem, pre svega u našem društvu koje i dalje u velikoj meri funkcioniše po patrijarhalnim i tradicionalnim merilima i vrednostima. Naravno, to je nanelo više štete, nego što je donelo dobra, ali nažalost, teško da će biti iskorenjeno. U skladu sa tim, teško da će se pod tim uticajem išta rapidno i menjati, kako u društvu, tako i u na serveru jer to neće biti stavovi koji će odgovarati većini. Ono što se da primetiti jeste da ima toliko dece koja su, ne samo naučena patrijarhalnim vrednostima, nego u idu jedan, barem po meni, poremećen ekstrem siledžijstva, vređanja, tlačenja... Iskreno sam bila iznenađena i razočarana zatečenim stanjem (čast izuzecima). Hvala tebi što se boriš za neke svoje ideale, što uviđaš problem na nekom višem nivou i što se boriš. Da nas je barem više takvih.
 13. Calliope

  Prijedlog

  Ako pričamo o simulaciji realnog života, da, istina je da će većina misliti da će pre muškarac oboriti ženu, nego obrnuto, ali, možemo se zapitati i zašto je to tako? Zato što kulturološki, žene nisu naučene ili vaspitavane da se bore. Tek ih je nekolicina koja trenira borilačke veštine i koja bi to pravilnom tehnikom i mogla uraditi (nije sve u snazi). Potpuno se slažem sa tobom, Nora, svaka čast za predlog. Svakako bi trebalo razmisliti o mnogim generalizacijama i predrasudama generalno u životu te kako su iste i uticale na komande i mogućnosti u ovoj igrici, a odnose se upravo na mogućnosti žena i muškaraca. Kad smo već kod toga, trebalo bi razmisliti i o samoj ideji igrice i pogleda na žene kroz istu te usmeriti ovu decu da se ne ponašaju na isti način prema osobama ženskog pola. Ono što je ideja i tematika igrice (kroz vrlo pogrešan pogled prema ženi i time vređajući je), ne znači da treba biti i ponašanje "živog" igrača na ovom serveru. Izvinite na romanu, ko razume, shvatiće. +
 14. Calliope

  Donator Rank

  Vase Ime_Prezime u igri: Muse_Calliope Vas TS3 nick: Muse_Calliope Slika stats-a (mozete ukloniti novac): https://www.dodajsliku.com/image/sa-mp-029.9hbEj
 15. Calliope

  Donator Permisija

  Slika stats-a (mozete ukloniti novac): https://www.dodajsliku.com/image/sa-mp-029.9hbEj
×