Jump to content

Kajzer

Vlasnik
 • Content Count

  3,579
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Kajzer last won the day on May 25

Kajzer had the most liked content!

Community Reputation

268 Silver

About Kajzer

 • Rank
  Veteran

Lične Informacije

 • Lokacija
  Kaiserreich

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Njam, ne kaze se dzaba dudara udara Biftek
 2. "Some roads you shouldn’t go down. Because maps used to say there’d be dragons here. Now they don’t. But that don’t mean the dragons aren’t there." - Lorne Malvo (Fargo)
 3. I dalje moze odlicno da se zaradi od imanja ali moras malo mrdnuti prstom. Limit postoji sa razlogom, da bi ti imao kod sebe dve, tri hiljade vocki (koliko su imali igraci pre update-a) trebao bi ti sleper da ih skladistis a ne dzep od jakne. Sto se ankete tice, to je smesan predlog, jer znamo ishod te ankete. To je isto kao da napravimo anketu sa pitanjem "Da li zelite da povecamo plate na svim poslovima za 500%?", svi bi naravno glasali za da, iako bi to unistilo ekonomiju servera.
 4. Ono što svi treba da imate na umu jeste da je jako teško održavati normalnu ekonomiju na RP serveru sa 1000 igrača svakog dana, teško je bilo i pre dok smo imali 700-800, a pogotovo sada. Veliki broj igrača znači stvaranje više novca na serveru što dovodi do inflacije tj. porasta cena. Ja ne znam ni za jedan drugi RP server koji za tri godine neprekidnog rada, sa ovim brojem igrača, uspeva da održi relativno stabilnu ekonomiju bez global restarta. Količinu novca na serveru mi ne možemo da kontrolišemo, u proseku se uvek u jednom danu više stvori novca nego što se potroši, što znači da novac raste. Ali ono što mi možemo da uradimo i na čemu radimo jeste kontrolisanje cena na serveru. Visoke cene za imovinu idu u korist samo bogatim igračima, dok sa druge strane, igračima sa skromnijim budžetom ide na štetu. Iz tog razloga se maksimalno trudimo da održavamo normalne cene na serveru kako bi i novi igrači imali mogućnost da steknu pristojnu imovinu. Naravno, pod ovim ne mislim na luksuznu imovinu, ona svakako treba da bude skuplja (npr. hotring, NRG. vile, kompanije). Što se tiče zarade novca AFK-anjem, slažem se da ta vrsta prihoda treba da se smanji. Baš iz tog razloga i jesmo izmenili sistem imanja koji sada zahteva više aktivnosti na serveru da bi se zaradio novac, a ne kao ranije AFK-anjem. A ako se sećate u prošlosti, stečeni interes je značajno smanjen, tako da ćemo sigurno u budućnosti izmeniti i ostale sisteme koji omogućavaju igračima ostvarivanje prihoda AFK-anjem (aktivna igra isl.).
 5. Pre komentarisanja poželjno je da se informišeš. Ne radi se o zauzimanju/kontrolisanju teritorije od strane PD/SAJ, već o oslobađanju tj. vraćanje teritorije u prvobitno stanje. Neka ih stid izjede što rade svoj posao!
 6. Kajzer

  Pomoc oko imanja

  Uskoro objavljujemo klip u kome ce sve oko imanja biti detaljno objasnjeno.
 7. @Beast Procitaj poslednji komentar u toj temi.
 8. U ime cele BS zajednice, zahvalio bih se svima na lepim komentarima. Bugovi/greske koje prijavljujete bice resene uskoro, malo strpljenja. @Nora, zbog ovakvih postova mi je krivo sto mogu da ostavim samo jednu reakciju.
 9. Meni samo nije jasno kako si uspeo da procitas celu temu za manje od minut. No, dobro
 10. Kada bi ukinuli rokanje na serveru, 90% igrača (najviše ovih najvećih "zagovornika RP-a") bi napustilo server već prvi dan. Ali da ostavimo to po strani, nije mi jasno koji je to pametan um osmislio da rokanje i RP ne idu jedno uz drugo. RP = simulacija pravog života, u pravom životu je evidentno da postoje pljačke, reketi pa i teritorije na kojima deluju mafije i bande. DM je napad na igrače bez RP razloga, i ne vidim kako se to uopšte uklapa u celu ovu priču. Tako da uopšte ne vidim kako teritorije odstupaju od RP-a. Teritorije ili zone su igrači predložili 34462 puta od početka ovog servera, ali kao što narod kaže: "svetu se ne može ugoditi". Inače, Đokiću, kao autor teme, mogao si još nešto napisati u uvodnom postu pored tog smajlija, kao npr. tvoje mišljenje.
 11. Izmena - 11.06.2019 Admin koji rešava promocije ima pravo da kazni igrače koji učestalo krše pravila zabranom objavljivanja snimaka u promocijama.
 12. Purašević je svetla tačka muzičke scene balkana, bio i ostao.
 13. Kajzer

  Forum changelog

  29.05.2019
 14. Novi update foruma Ubačen plugin za minimizirane citate. Arhivirane teme iz PDF-a "Žalbe" koje su iz 2017, 2018 godine. Nova reakcija "Cool". Svim korisnicima koji su bili u minusa sa WP, vraćen broj WP na nulu. Gaming kategorija obrisana (svi PDF-i iz te kategorije su spojeni sa novim potforumima Gaming i Grand Theft Auto). Obrisan PDF "Youtube" (sve teme iz tog PDF-a prebačene u Offtopic). Novi potforumi: Gaming Grand Theft Auto Pohvale za TS3 Admine *Učitavanje foruma ubrzano za oko 40%. *Spam uspešno smanjen na forumu (credits: @Calliope & Moderator team). *Kompletno izmenjena pravila foruma (credits: @Calliope). Stavke koje imaju zvezdicu su ubačene/realizovane pre više od mesec dana. I za kraj, posle ovog update-a, cilj nam je da se pozabavimo forum poenima. Kao što smo obećali u ovoj temi, želimo da vam omogućimo dobijanje forum poena na razne načine kao što su takmičenja (dizajn, map/script radovi), nagradne igre, konkursi itd.
×
×
 • Create New...