Jump to content

Kajzer

Vlasnik
 • Content Count

  2,711
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Kajzer last won the day on May 25

Kajzer had the most liked content!

Community Reputation

133 Silver

About Kajzer

 • Rank
  Veteran

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Izmena - 11.06.2019 Admin koji rešava promocije ima pravo da kazni igrače koji učestalo krše pravila zabranom objavljivanja snimaka u promocijama.
 2. Purašević je svetla tačka muzičke scene balkana, bio i ostao.
 3. Kajzer

  Forum changelog

  29.05.2019
 4. Novi update foruma Ubačen plugin za minimizirane citate. Arhivirane teme iz PDF-a "Žalbe" koje su iz 2017, 2018 godine. Nova reakcija "Cool". Svim korisnicima koji su bili u minusa sa WP, vraćen broj WP na nulu. Gaming kategorija obrisana (svi PDF-i iz te kategorije su spojeni sa novim potforumima Gaming i Grand Theft Auto). Obrisan PDF "Youtube" (sve teme iz tog PDF-a prebačene u Offtopic). Novi potforumi: Gaming Grand Theft Auto Pohvale za TS3 Admine *Učitavanje foruma ubrzano za oko 40%. *Spam uspešno smanjen na forumu (credits: @Calliope & Moderator team). *Kompletno izmenjena pravila foruma (credits: @Calliope). Stavke koje imaju zvezdicu su ubačene/realizovane pre više od mesec dana. I za kraj, posle ovog update-a, cilj nam je da se pozabavimo forum poenima. Kao što smo obećali u ovoj temi, želimo da vam omogućimo dobijanje forum poena na razne načine kao što su takmičenja (dizajn, map/script radovi), nagradne igre, konkursi itd.
 5. Pošto mnogima nije jasno, evo malo bolje objašnjenje za pravilo Fake Account (FA).

   

  Postoje dve situacije definisane u pravilima servera vezane za FA.

  • Zabranjeno je da jedan igrač bude konektovan na dva ili više naloga u isto vreme.
  • Zabranjeno je pravljenje/posedovanje više naloga u cilju izbegavanja poreza i skladištenja imovine.

   

  Prva situacija se odnosi na farmanje novca, dakle zabranjeno je da jedan igrač, odnosno jedna osoba bude konektovana na dva ili više naloga u isto vreme. Primer:

  Konektovani ste na dva naloga, na jednom igrate a drugi nalog vam je AFK i služi samo za farmanje novca preko stečenog interesa i aktivne igre. Kazna za ovo prekšeno pravilo je zaključavanje, odnosno oduzimanje jednog naloga i robijanje drugog, naravno zavisi od situacije do situacije. Naravno, odmah da se razumemo, dozvoljeno je da dve osobe, npr. brat i sestra igraju na serveru iako imaju istu IP adresu. Dakle, lepo piše u pravilu, zabranjeno je da JEDAN IGRAČ bude konektovan na dva ili više naloga u isto vreme.

   

  Druga situacija se odnosi na izbegavanje poreza. Kao što svi znate, što više imovine imate (vozila, kuće, imanja itd.) to veći porez plaćate. I onda se neki "pametni" igrač seti da napravi drugi nalog i da na taj nalog prebaci svu imovinu koja mu ne treba u svakodnevnoj igri, i time izbegava plaćanje poreza na tu imovinu. Zatim, po potrebi, prebacuje imovinu na glavni nalog kada želi da proda, zameni itd.

  Pored izbegavanja poreza, zabranjeno je uopšte posedovati drugi nalog i na njemu imati novac (npr. preko 50k). Ako prekršite ovo pravilo kazna je ista kao i za prvu situaciju, zaključavanje jednog naloga i robijanje drugog, opet ponavljam, zavisi od situacije do situacije.

   

  Dakle, što se nas tiče, možete da imate i 106 naloga, ali ako na tim nalozima farmate novac (što je opisano u prvom primeru) ili koristite te naloge za skladištenje imovine (vozila, novac, DP, zlato, imanja, kuće, biznisi, firme, kompanije itd.) bićete kažnjeni i izgubićete svu imovinu.

   

  U svakom slučaju, preporučljivo je da imate i igrate samo na jednom nalogu i onda ste sigurni da NIKADA nećete biti kažnjeni za FA. :) 

  1. Show previous comments  1 more
  2. Fikret_Husnic

   Fikret_Husnic

   Prilikom pravljenja jednog od tutorijala napravio sam account Test_Tutorijal, i taj account sam koristio samo jedan dan, i vise mi ne treba i ako postoji neki problem vezan za to, mozete li obrisati taj nalog. Nalog je prvi level i ima 2 ili 3 sata igre, ne sjecam se.

  3. (_Z_A_P_R_P_A_S_C_E_N_I_)

   (_Z_A_P_R_P_A_S_C_E_N_I_)

   @Petar_Jakovljevic tako je.

   @Fikret_Husnic nemoj ulaziti na taj nalog i obrisaće se zbog neaktivnosti.

  4. Tito

   Tito

   A dal je dozvoljeno da npr moj brt dodje na moj komp izade sa mog acc i uloguje se na svoj na isti komp?? 

    

 6. Podsećam sve, da kada se završi anketa (13.05), počinje drugi krug glasanja u kome učestvuju dva igrača sa ove ankete sa najviše glasova. Ko od njih dvoje pobedi, pobeđuje u ovom takmičenju legende servera.
 7. Koji igrač sa ove liste najviše zaslužuje titulu "Legende Balkan School RolePlay servera"? Sve igrače sa liste ste vi predložili u ovoj temi. Svaki predloženi igrač je bodovan po raznim kriterijumima (sati u igri, kazneni poeni, datum registracije, poslednja aktivnost, RP poeni, ponašanje itd.). Prvih 30 sa te liste su kandidati za petu legendu BS-a. Takođe igrači koji su učestvovali u prošlom takmičenju a ostvarili slab rezultat onemogućeni su da učestvuju u ovom takmičenju (čisto da takmičenje ne bi bilo isto kao i prošlo i kako bi neki drugi igrači dobili priliku da učestvuju), naravno ovo važi samo za ovo takmičenje i u sledećem takmičenju oni će imati pravo da učestvuju. Da bi sve ispalo fer, jedino igrači sa 50+ postova ILI bilo kojim forum rankom osim ranka početnik, imaju pravo glasa u ovoj anketi. Kao i u prošlom takmičenju, tako je i u ovom zabranjena "kupovina" glasova. Svako ko pokuša na bilo koji način da KUPI glas ili bilo šta tome slično biće DISKVALIFIKOVAN sa ovog a verovatno i sa svih budućih takmičenja za legendu servera. Dakle, zabranjena je i direktna i indirektna kupovina. Pod tim podrazumevamo i pravljenje giveaway-eva ako pobedite. Ako slučajno vidite da neko krši ovo pravilo i imate dokaze za tako nešto pošaljite privatnu poruku na forumu super moderatoru @Calliope, kako bi slučaj dalje bio ispitan. Nadamo se da ovakvih situacija neće biti. NOVO PRAVILO #1. Doneli smo odluku da za ovo takmičenje organizujemo dva kruga glasanja, u prvom krugu tj. u ovom glasanju, glasate za nekoga sa ove liste od 30 učesnika. Dva igrača koja osvoje najviše glasova u ovoj anketi prolaze u drugi krug i onda otvaramo novu anketu gde glasate za nekoga od njih dvoje. Pobednik u toj drugoj anketi pobeđuje u ovom takmičenju. Tako da, osoba koja pobedi u prvom krugu glasanja ne znači da je pobednik u takmičenju za legendu BS-a. Anketa se završava 13.05 u 13:00. U ovoj temi možete komentarisati takmičenje. Srećno svim učesnicima.
 8. @Mladenovic Imaš nula WP (http://prntscr.com/nd55s6) To što ti ispod toga piše 5 WP, to je samo log koji ništa ne znači, ti WP su istekli tako da trenutno imaš 0 WP.
 9. Ja bih samo zamolio sve igrače da pre glasanja pročitaju uvodni post.
 10. Kajzer

  Update 2.0

  Zamolio bih ucesnike ove najnovije diskusije da budu malo opsirniji u svojim postovima. Unapred zahvalan, Kajzer.
 11. Kajzer

  Update 2.0

  Evo jedna anketa nakon dužeg vremena. Ovoga puta nas interesuje vaše mišljenje u vezi update-a 2.0 Siguran sam da će update 2.0 doneti velike novitete i nadam se da ćete svi biti zadovoljni. Po rečima našeg skriptera @Infinity-ja update možete očekivati za oko 5 meseci (status). Glasajte i komentarišite anketu u ovoj temi. Anketa se završava 10.03.2019
 12. Konkurs za Youtubera Kao što svi znate Balkan School ima svoj youtube kanal, gde se postavljaju raznorazni video snimci sa naše gaming zajednice. U želji da što više aktiviramo taj youtube kanal, odlučili smo da otvorimo ovaj konkurs i da vama pružimo šansu da nam pomognete u ovom cilju i dobijete lepe nagrade. Uslovi: Odlično poznavanje našeg SAMP servera i SAMP-a uopšte (zbog snimanja tutorijala). Odgovornost. Velika želja i volja da pomognete celoj zajednici. Iskustvo u vodjenju youtube kanala i postavljanju klipova. Osnovno znanje u PhotoShopu (pravljenje thumbnail-ova). Znanje u video edit softveru (najbolje Sony Vegasu). Nagrada: VIP 6 na serveru (Neograničeno trajanje tj. traje dokle god traje naša saradnja oko YT kanala). Donatorski poeni u zavisnosti od kvaliteta i uspeha snimka. Mogućnost reklamiranja vašeg youtube kanala preko našeg kanala. Mogućnost napredovanja u Balkan School zajednici (helper, admin itd.) Formular: Vaše Ime_Prezime na serveru je: Godine (OOC): Koliko dugo ste član BS zajednice: Link vašeg youtube kanala (ukoliko ga imate): Vaš najbolji video za koji ste se najviše potrudili: Kakve klipove bi snimali: Ocenite svoje Photoshop znanje od 1 do 10: Ocenite svoje Sony Vegas znanje od 1 do 10: NAPOMENA 1 - U zavisnosti od prijava, moguće je da ćemo izabrati više vas. NAPOMENA 2 - Možete se prijaviti iako ste helper/vip/promoter/admin itd.
 13. Četvrta Legenda Balkan Schoola je @Cosic Čestitke pobedniku, nagrada će biti uručena u narednih par dana.
 14. Ako budes ponovo video teme koje nisi ti pokrenuo, uslikaj i ponovo otvori temu. LOCK
×
×
 • Create New...