Jump to content

V I L O T I J E

Moderator
 • Posts

  2,059
 • Joined

 • Last visited

About V I L O T I J E

 • Birthday September 3

SAMP

 • Ime_Prezime:
  Vilotije

RAGEMP

 • Ime_Prezime:
  Vilotije_Corleone

Recent Profile Visitors

10,370 profile views

V I L O T I J E's Achievements

 1. Poštovani forumaši i forumašice! U ovoj temi diskutujemo o Globalnom zagrevanju. Globalnim zagrevanjem se obično naziva rast temperature najnižih slojeva Zemljine atmosfere. Globalno zagrevanje dešavalo se u prošlosti, kao rezultat prirodnih uticaja. Danas se termin najčešće koristi za zagrevanje usled povećanog efekta staklene bašte. Efekti globalnog zagrevanja: 1. Sve češća pojava jačih uragana i oluja. 2. Sve češća pojava poplava i suše u različitim regionima sveta. 3. Smanjivanje količina dostupne slatke vode. 4. Veliki poremećaji u različitim ekosistemima usled njihovog “pomeranja” na sever. Pri tome će neke vrste uspevati da prate ta pomeranja, dok druge neće biti u stanju i na taj način će doći do njihovog iščezavanja. 5. Širenje nekih zaraznih bolesti (npr. malarije) u severnije predele. . . 6. Poremećaji u lancima ishrane. 7. Poremećaji u životnim ciklusima i fenofazama, tako da se može desiti da neke biljke cvetaju ranije nego što se pojave njihovi oprašivači. Globalno zagrevanje je veoma kompleksno i komplikovano pitanje. I, iako postoje naučne činjenice, pitanje je da li porast temperature može u potpunosti da se predvidi. Čovečanstvo mora da preduzme akciju da smanji svoj doprinos CO2 emisijama i smanji zagađenje. Ako se ništa ne uradi, sadašnje generacije će ostaviti potomcima i lošu životnu sredinu i lošu ekonomiju, kako resursi počinju da se iscrpljuju. A da ne govorimo o posledicama uzrokovanim migracijama ljudi. Šta vi mislite o Globalnom zagrevanju? Da li utiče na opstanak ljudske vrste? Kakve akcije možemo preduzeti da sprečimo globalno zagrevanje? Koja bi rešenja bila najbolja u ovom slučaju?
 2. Žalba Odbijena! Korisnik je povukao žalbu. Lock.
 3. Hvala ti što si izdvojio vreme za ovu temu. Da li je prekomerno znojenje dobro ili loše za organizam? Da li poznaješ nekoga ko je doživeo toplotni udar? Kako to izgleda?
 4. Pozdrav forumaši i forumašice! U ovoj temi ću vas upoznati sa 5 najvećih jezera na svetu. Ovo su najveća jezera po površini. Kaspijsko jezero Ovo jezero, poznato je i kao Kaspijsko more sa svojih 371 hiljada kvadratnih kilometara predstavlja najveću vodenu površinu okruženu kopnom na svetu. Njegove obale nalaze se u Kazahstanu, Rusiji, Turkmenistanu, Azerbajdžanu i Iranu,. Ovaj svojevrsni "bazen" nalazi se 27 metara ispod nivoa mora. Sama voda u jezeru pomalo je slana, ali znatno manje od drugih mora ili okeana. Jezero Superior Najveće je iz grupe Velikih jezera ima 82 hiljade kvadratnih kilometara, a nalazi se na granici Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. Njegove obale dotiču kanadsku državu Ontario, ali i američke Minesotu, Viskonsin i Mičigen. Jezero ima i veću zapreminu od ostalih Velikih jezera, tačnije, ono samo sadrži više vode od preostala četiri velika jezera zajedno. Na njemu se nalaze i brojna ostrva. Jezero Viktorija Najveće jezero Afrike, dotiče obale Ugande na severu, kao i Kenije i Tanzanije na istoku i jugu. Pokriva površinu od 68 870 kvadratnih kilometara. Jezero je poznato po divljim životinjama, a u njemu mogu da se nađu i mnogobrojne vrste riba - zbog čega je ribolov ovde veoma popularan. Jezero Hjuston Reč je o još jednom od pet Velikih jezera, a ovo se smestilo između Mičigena i Ontarija. Sa svojih 59 570 kvadratnih kilometara ono je četvrto uopšte, a treće slatkovodno jezeru po veličini na svetu, koje je smešteno na gotovo 180 metara nadmorske visine, pa njegova prosečna dubina iznosi 60 metara. Dugačko je neverovatnih 332 kilometra, a na njemu se nalazi i ostrvo Manitoulin, najveće ostrvo na svetu koje je okruženo slatkom vodom. Jezero Mičigen Treće najveće jezero Severne Amerike ima 57 757 kvadratnih kilometara, a njegove obale nalazese u nekoliko zemalja Sjedinjenih Država, uključujući Illinois, Indijanu, Mičigen i Viskonsin, pa je najveće jezero koje se celom površinom nalazi unutar jedne zemlje - Sjedinjenig Država. Na njegovim obalama leži i nekoliko velikih gradova, poput Milvokija i Čikaga.
 5. Vaše Ime_Prezime na serveru je: Vilotije Ime_Prezime osobe koju pohvaljujete (Kao na serveru): Marinkovic Razlog pohvale: Pozitivan, vredan, uvek tu da pomogne. Svaka čast! Slika/Video (opciono): -
 6. Vilotije Netačno. Imate pravo na 3 pokušaja po koraku.
 7. Žalba Odbijena! Žalbe vezane za SAMP postavljate ovde. Lock.
 8. Žalba delimično prihvaćena! Obavićemo razgovor sa korisnikom gde ćemo detaljno utvrditi o čemu se radi. Lock.
 9. Dobrodošao na Balkan School Community, ugodan ostatak igre.
 10. Dobrodošao na Balkan School Community, ugodan ostatak igre.
 11. Dobrodošao na Balkan School Community, ugodan ostatak igre.
 12. Dobrodošao na Balkan School Community, ugodan ostatak igre.
×
×
 • Create New...