Jump to content
Sign in to follow this  
Bob Rok

Precjenjena književna djela.!

Recommended Posts

Da li postoji neko književno delo koje smatrate da je pretenciozno, precjenjeno i slično tome? Neko djelo koje mnogi smatraju remek djelom, a vi mislite da nije vrijedno tolike hvale. Koje je to djelo i zašto? 

 

Ne znam baš iskreno. Ali bih stavio Egziperijevog "Malog Princa" kojeg sam čitao nekada davno prije 13-14 godina. Mislim iskreno da je precjenjen i da je prepun glupe filozofije koja je i upravo namenjena uzrastu za koji se i daje lektira. Ali ok, ideja svega je potraga suštinskih pitanja opstanka i života, ali ništa više i ništa posebno. 

 

Bolje pročitajte "Crveni šator" od Anite Dajamant (za žensko članstvo) o djevojci koja raste u nekom drugom svijetu sa nekim drugim vrijednostima i običajima. 

Semjuel Beket "Čekajući Godoa" iako smor knjiga dok se čita, knjiga je vrhunsko remek djelo. Heseov "Stepski vuk"  ili "Moja Vjera"  ili bilo šta od Dostojevskog. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po meni svaka dela se cene i bilo koju knjigu da procitas ili strip vas recnik je bogatiji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I da i ne. Svakako, ako bilo šta pročitaš širiš vidike, riječnik, bolje rezonuješ, bogatiji si u mnogome. Ali precjenjenost je subjektivni ukus samo kod knjiga. Svi ti kažu kako je knjiga ekstra i ti je pročitaš i ne vidiš ništa od toga što drugi kažu, ali opet si bogatiji za jednu knjigu. Dok na primjer kod serija, filmova i animea precjenjenost svakako postoji. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...