Jump to content
Fikret_Husnic

1. Kako se ulogovati na server?

Recommended Posts

Pozdrav svima. U ovoj temi možete pronaći sve o tome kako se ulogovati na Balkan School server.

 

Dakle, prvo što trebate da imate je GTA San Andreas instaliran na vašem računaru. Na sledećem linku možete pronaći jednostavan tutorijal kako skinuti ovu igricu - KAKO SKINUTI GTA SA.

 

Nakon što instalirate GTA San Andreas, sledeći korak je instalacija SA:MP-a (San Andreas Multiplayer-a). Na sledećem linku možete pronaći jednostavan način za skidanje SA:MP-a - KAKO SKINUTI SA:MP. Ukoliko vam je mrsko da pročitate tutorijale za skidanje ovih aplikacija, na našem Youtube kanalu imate snimak u kojem je prikazan čitav postupak instalacije ove dvije aplikacije - KAKO SKINUTI GTA SA I SA:MP [YOUTUBE TUTORIJAL].

 

VAŽNA NAPOMENA: Da biste igrali na našem serveru neophodno je imati i GTA SA i SA:MP! 

 

Sledeći korak je izbor nick-a tj. imena na serveru. Vaše ime mora biti u formatu Ime_Prezime ili Nadimak_Prezime, s tim što morate voditi računa da u nick-u nemate slova č, ć, š, đ, ž, brojeve, znakove interpunkcije. Odnosno, ime/nadimak i prezime koje date vašem SA:MP liku mora da postoji u stvarnom životu. Npr. ime Fikret_Gamer nije u odgovarajućem formatu, jer prezime "Gamer" ne postoji, ali zato ime Fikret_Husnic jeste, jer je u stvarnom životu moguće da ovakvo ime postoji.

 

Nakon što ste odlučili kako ćete se zvati neophodno je da unesete IP adresu servera u odgovarajuće polje. IP adresa servera glasi 178.32.125.55:7778 i unosi se na sledeći način:

Prvo morate kliknuti opciju "Add server"- Add.png.11bbe17b32970ec0a7d591833bfc232f.png

Zatim, u prozor koji vam se otvorio unesete IP adresu koju sam već napisao-1782576159_addserver.png.4a78def51d7e821d8b2a6a0f40e7688f.png .

 

Ako ste sve uradili kako treba, pojaviće vam se ovakva opcija u vašem SA:MP klijentu - samp.thumb.png.4ac12d21621b9ab3b661ff42a4e8ac3d.png

 

Sve što morate uraditi da biste ušli na server je dupli klik na ovu opciju i izbor opcije "Connect" - connect.thumb.png.d89fea38477d88e61ab4d1b5ab99d55f.png

 

Nakon toga, morate se ulogovati na naš server. Ta procedura veoma je jednostavna.

Prvo što morate uraditi je unos password-a tj. šifre. VAŽNA NAPOMENA: Vodite računa o tome kakvu šifru postavljate, NEMOJTE stavljati proste šifre kao npr. 1111 ili 1234 jer postoji velika mogućnost da neko uđe na vaš nalog, a u tom slučaju administracija servera NIJE dužna da isplati štetu koja je nastala. 

 

Sledeći korak je izbor pola, broja godina, skina i države (nijeste dužni iznositi podatke iz stvarnog života).

Onda birate grad u kojem ćete se spawnovati, tj. grad u kojem ćete se pojavljivati kada započnete igru.

Zatim, opcija za izbor vremenskih prilika (naša preporuka: ukoliko imate slabiji računar deaktivirajte vrijeme, a ukoliko imate jači računar i želite da osjetite puni užitak simulacije stvarnog života aktivirajte vrijeme; vrijeme uvijek možete aktivirati/deaktivirati tokom igre komandom /vreme).

Nakon toga, pojavljuje se opcija za izbor Tutorijala.

 

Kada odgledate tutorijal, završili ste proces registracije i možete uživati u igri na serveru!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...