Jump to content
Stojan0v1ch

Zasto su Zagreb i Sajarevo nenasljeni?

Recommended Posts

13 minutes ago, D e m o N said:

Grad Beograd, kao glavni grad je i najljepši, te ljudi njega najviše i vole... Takođe tu su i Burg, lotto i sl...
Zagreb i Sarajevo su nekako nezanimljivi gradovi, nemaju to nešto, nešto posebno, nemaju nešto poput VW, aerodroma prelijepog, bolnice, Balkan Beta, te ne privlači igrače.
A tu su naravno i GSF, Ballas, SAJ i BG-PD, kao glavne organizacije. Nadam se da sam ti odgovorio na pitanje, mada je ovo samo moje mišljenje :)

U pravu si mozda da se doda koji BalkanBet i u Sarajevo, Zagreb? Slazem se s tvojim misljenjem brt

Smatram da se to treba poboljsati naravno to je posao Odredjenih I Nadredjenih Admina mozda cak i u neku ruku Helpera..,,Ali u svakou ruku se terba poboljsati...BGje previse naseljnen a ZG i SA su bukvalno Pusti....

On 1/14/2020 at 7:44 PM, D e m o N said:

Grad Beograd, kao glavni grad je i najljepši, te ljudi njega najviše i vole... Takođe tu su i Burg, lotto i sl...
Zagreb i Sarajevo su nekako nezanimljivi gradovi, nemaju to nešto, nešto posebno, nemaju nešto poput VW, aerodroma prelijepog, bolnice, Balkan Beta, te ne privlači igrače.
A tu su naravno i GSF, Ballas, SAJ i BG-PD, kao glavne organizacije. Nadam se da sam ti odgovorio na pitanje, mada je ovo samo moje mišljenje :)

Živim u Sarajevu super mi je i po meni Sarajevo i Zagreb su čak i lepši od Beograda. Deo kod kubure zone je prelep(gde je i moja kuća), lep je i deo kod lotoa i dinamit zone. U Sarajevu imate posao Vocar koji za 40-60sec zaradite od 600 do 1200$, imate I Burice gde se zarađuje od 500-700$ za 30sec ako imate Bobcat/Picador/Walton. U Zagrebu imate i prevoznika robe gde za 7-10min 7000-12000$. Naravno imate tu 2 drvosece blizu Zagrrba koji isto tako ima dobru zaradu. Organizacije su čak i bolje i pristupa nije za dostavljanje od Beogradski. Uporedite mali checkpoint od GSF ili LS sa na primer NFM ili MS13. Čak i mafije u Sarajevu i Zagrebu imaju bolja vozima od Beograda. LCN i STB imaju BF, JC BDT I RM imaju PCJ. A i teže je dostavljati robove u BG od ostalih gradova. To je to od mene. Čak i u ovim trenucima imate mnogo stvari raditi u ZG i SA. Jedina stvar bi se možda mogla dodati Smecar ili Bus vozač u Sarajevu ili Zagrebu. Čak i važne stvari kao Aukcija, Hangar se nalaze ovde. I ja se ne slažem da je Sarajevu i Zagreb ne naseljen. Celo sarajevo je većinom napunjen sem sela okolo i kuća kod Helper baze i JC baze. Za Zagreb se slažem tamo jedva da ima par kuća kupljenih. Ako se slažete samnom ostavite neku reakciju znači mi :D. 

• Like 1

Zašto su Zagreb i Sarajevo nerazvijeni gradovi? Ima mnogo odgovora na to pitanje, a ja ću reći samo neke. Prva stvar je to što je većina dobrih poslova u Beogradu. Ja bih bus vozača premjestio u Zagreb ili Sarajevo, ovisno o prostoru koje posjeduju ta dva grada. Sljedeća stvar po meni je SAJ. Bilo bi mnogo bolje da se premjesti SAJ u Sarajevo. Neki dan sam zapazio jednu stvar oko GPS-a. Naime, kad kucamo /GPS, pa kliknemo na Važna mjesta tu možemo naći Bolnica. Kad lociramo bolnicu, to je bolnica u Beogradu. To mi se malo ne sviđa jer svaki grad ima svoju bolnicu. Zatim što bi po meni bilo veoma odlično je snijeg. Uzeo sam primjer snijega jer je to dodano u v2.1. Snijeg je dodan samo u Beogradu. To je veliki posao dodati snijeg po cijeloj karti. Ali bilo bi super da se snijeg dodao u Zagrebu ili Sarajevu jer bi neki otišli vidjet kako to izgleda i bilo bi mnogo više ljudi. To je sve samo moje mišljenje. 

Ovo za steceni interes je glupost, ali moji predlozi kako se moze resiti to je
- Jos kioska
- Nove mape
- Nove one vile 
- Novi poslovi
- Da malo povecaju sanse da se paketic stvori u Sarajevu ili Zagrebu
- Da se dodaju neke firme (naprimer kladionice)

Takodje zasto nema ljudi u SA i ZG jel je BG pocetna mapa i u igrici i na svim drugim servera
Svi ce traziti kucu u BG
a BG ima vise mape,poslova sve ima vise nego SA i ZG zajedno

Ne verujem da moze da se napravi balans neki uvek ce BG biti najvise naseljen 
Mada od 1.8v i od kada je AdnanBro poceo da zivi u SA ima dosta vise ljudi

Evo još jedne stvari. Sve organizcije sem Taxi-ja, AMS i Bolničara su dobro raspoređene po gradovima. Na predlogu u linku ispod sam pisao više o AMS i Bolničarima, što se tiče rasporeda po ZG i SA. Mislim da je to jedan od važnijih delova igre, a vidim da nije spomenuto na temi(osim ako mi nije promaklo). 

Treba mnogo stvari dodati sto se tice Sarajeva i Zagreba. Npr. treba dodati nove poslove koji ce samo biti u SA ili ZG da bi privukli igrace, treba nesto jos na cijelom serveru u sta bi igraci mogli ulagati novac i investirati, nove biznise, firme. Trebali  bi poslove kao sto su smecar ,bankar, bus vozac dodati jos u SA i ZG. 

Jednostavno su se svi od samog pocetka igranja navikli da BG bude glavno mesto naseljenosti i to je tako i ostalo.Ali po meni bi bilo dobro da se aktiviraju i drugi gradovi po tom pitanju

, Matej_Grga rekao:

Slazem se s tobom ali trebali bi stavit vise poslova velikih kuca sa garazama itd u sa i zg.

Eto taman sam hteo da kažem nešto vezano za to, pa taman da se nadovežem na ovo tvoje.

Vidiš, nisi u pravu. Malopre sam iz znatiželje išao po Zagrebu, da vidim da li ima nešto zanimljivo od kuća. Konkretno baš sa garažom. I našao sam jednu, srednju kuću, sa garažom i trenutno može da se kupi preko opcije /buy. E upravo to govori koliko je Zagreb nenaseljen. Kao razlog tome vidim sledeće:

- Već postojeća NEnaseljenost - 90% kuća nisu kupljene

- 90% kuća u Zagrebu je veličine "Srednja kuća", a to je posebno bitno zbog poreza po satu

Ovo je glavni razlog i apsurd. Kuće u nenaseljenom Zagrebu bi rebalo da su pristupačne, lepe i jeftinije od BG-a, ako je cilj da se drugi gradovi nasele ko što se pričalo. Ovako su ekonomski totalno neisplative. 

Ako se uzme u obzir da je realnije da će novi igrači kupovati kuće van ranije naseljenog Beograda, njima je za kuću sa sefom 5 potrebno: 200-300k za kuću na /buy i 400-500k za sef 5. Pritom ne mogu da afk-aju, jer gube puno na porez. Fascinantno je da čak i kuće sa garažama, što je retkost, stoje nekupljene.

- Vreme dolaska potrebno za: bolničare, AMS, Taxi, stacionirane u BG

- Kuće su poprilično jednolične i često i previše liče jedna na drugu (mada opet izgledaju ekstremno lepo)

Pozitivne strane kupovine kuće u Zagrebu:

- Blizina 2 pumpe, 2 pay n' spray-a, nekoliko poslova(posebno prevoznik robe), blizina 3 kriminalne organizacije, 1 PD organizacije, Saobraćajna policije, već postojećeg novog sistema renta koji je maltene svuda, opštine kao i u BG, bolnice koja nije kao u BG jer nema bolničare i opciju /heal ali opet može u njoj da se pojavljuje tj. spawna, postojeća banka i zlatara, blizina nekoliko teritorija za oružje, blizina Hangara, lotto-a koji je u samoj sredini, bankomat kod bolnice, bankomat kod lotto-a, bankomat kod Auto škole, blizina auto-škole, blizina VIP baze

- ekstremno lepe kuće, ekstremno zanimljive lokacije, ekstremno lep i šarenolik grad, lepi parkinzi za vozila i prilazi kućama

Sve, ali bukvalno sve, pozitivne stvari nažalost najčešće padaju u vodu zbog bodovane negativne strane koja se tiče veličine kuće, njihove cene i poreza koji odnose po plati na sat. 

Sem toga, u ZG recimo ne postoji AFK zona, a posebno bih istakao da su jako retka dešavanja u Zagrebu organizovana od strane Event tima i Admina. Ređe nego u BG-u sasvim sigurno. 

, M A R T I N E Z rekao:

Pa odgovor je  veoma jasan...

U Sarajevo i Zagreb nema nekih posebnih stvari kojih ima u Beogradu,kao na prijer CZ ,Burg, AfkZona, Lotto, GSF, Ballas i tako dalje... Samo mojr misljenje. ?

Nisi u pravu da ne postoji burg tj. mesto za prehranu  u ZG, kao ni lotto, pa i kriminalne organizacije. 

Međutim razumeo sam šta hoćeš da kažeš. Ne postoje mesta okupljanja kao što je slučaj sa Beogradom. Jer burg nije samo mesto gde se jede, čak je veoma retko to, to je mesto gde se prodaju kola, nalaze ljudi, gde ima posao Bus vozač i slično. Sa lotto-om je identična stvar, tu recimo u BG dođu novinari i slično. Dok kriminalne organizacije apsolutno postoje i izuzetno su zanimljive, a i teren za rokanje je veoma zanimljiv sa sve hangarom, teritorijama, bazama i tamošnjom bankom i zlatarom. Kao što rekoh, za mesta okupljanja i dešavanja bi event tim mogao malo da se time pozabavi. Dok bi neke stvari na narednom apdejtu mogle da se srede, kao što sam naveo svoj predlog u jednom od prethodnih postova, a tiču se rasporeda AMS-a i Bolničara po drugim gradovima u odnosu na Beograd, a u skladu sa svim bitnim stvarima koji utiču na rad tih organizacija.