Void Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Mislim da bi krimi org,tj. njeni clanovima,trebali da placaju gorivo o svome trosku.Sto bi drzava placala gorivo kriminalnim tj. ne drzavnim organizacijama?A i ako bi se to uvelo pumpe bi imale manju zaradu,jer oni zaradju samo ako se privatno vozilo puni ili od krimi org,tj. kad ne pise da drzava placa gorivo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winston Abruzzi Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 Slazem se sa tobom,na pucanje svakako odlazi previse novca.Na ovaj nacin bi se bar malo smanjio trosak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlatan Capone Posted April 29, 2021 Share Posted April 29, 2021 Ne svidja mi se predlog nije ni rp a ako se tebi to ne svidja ne tjera te niko da ulazis u krimi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymo Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Svidja mi se, al bi pumpe verovatno kostale manje i nebi bila tolika zarada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamal_Houston Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 Ne slazem se, kriminalne organizacije nemaju razloga da dobiju besplatno gorivo, samo ime kaze "kriminalne", krse zakon. Ne rade nista korisno. Besplatno gorivo za drzavne organizacije je opravdano, gorivo im placa drzava; drzavne su organizacije.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Void Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 On 8/2/2021 at 12:23 AM, Jamal_Houston said: Ne slazem se, kriminalne organizacije nemaju razloga da dobiju besplatno gorivo, samo ime kaze "kriminalne", krse zakon. Ne rade nista korisno. Besplatno gorivo za drzavne organizacije je opravdano, gorivo im placa drzava; drzavne su organizacije.... Dijelim misljenje sa tobom,kao i (koliko mogu primjetiti) sa vecinom,a to je da bi trebao ostati ovakav sistem da krimi org same sebi sipaju gorivo.Kome je gorivo besplatno?Pa onima koji rade za drzavu i u korist drzave,a to su drzavne org,organi reda i oni koji rade poslove,jer kada naspemo gorivo,pise nam da je drzava preuzela troskove za gorivo,jer kako sam vec naveo osobe koje imaju besplatno gorivo rade u korist drzave i drzava im vraca na neki nacin tako sto imaju besplatno gorivo.Krimi org ne rade u korist drzave,nasuprot one pljackaju drzavu,pa shodno tome drzava ih ne bi trebala nagradjivati.Jednostavno krimi org imaju uvijek dovoljno novca u sefu,barem da nafilaju sva vozila 2x na dan.To je na kraju do organizacije same org,lider bi trebao podijeliti novac i prije nekog roba ili cega vec trebali bi nafilati vozila.Moze biti da ove moje tvrdnje u nekim segmentima nisu tacno,stoga slobodno me ispravite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjomlaX Posted September 18, 2021 Share Posted September 18, 2021 Ranije, Scalete je rekao/la: Dijelim misljenje sa tobom,kao i (koliko mogu primjetiti) sa vecinom,a to je da bi trebao ostati ovakav sistem da krimi org same sebi sipaju gorivo.Kome je gorivo besplatno?Pa onima koji rade za drzavu i u korist drzave,a to su drzavne org,organi reda i oni koji rade poslove,jer kada naspemo gorivo,pise nam da je drzava preuzela troskove za gorivo,jer kako sam vec naveo osobe koje imaju besplatno gorivo rade u korist drzave i drzava im vraca na neki nacin tako sto imaju besplatno gorivo.Krimi org ne rade u korist drzave,nasuprot one pljackaju drzavu,pa shodno tome drzava ih ne bi trebala nagradjivati.Jednostavno krimi org imaju uvijek dovoljno novca u sefu,barem da nafilaju sva vozila 2x na dan.To je na kraju do organizacije same org,lider bi trebao podijeliti novac i prije nekog roba ili cega vec trebali bi nafilati vozila.Moze biti da ove moje tvrdnje u nekim segmentima nisu tacno,stoga slobodno me ispravite. U potpunosti si upravu. Nema nikakve potrebe da država plaća ljude koji je pljačkaju. Odnosno u ovom slučaju da je krimi organizacijama besplatno gorivo. Njima treba naplaćivati kao i onima koji voze privatna vozila odnosno treba im naplaćivati isto kao i sada. Vozila od državne organizacije su i sama nabaljena od strane države za tu organizaciju, a vozila za krimi org se gledaju kao da ih je organizacija kupila, s toga može se zaključiti da je za sve što ima veze sa vozilima iz državnih org država odgovorna i to plaća, a za sve što ima veze sa vozilima iz krimi organizacija krimi organizacija je odgovorna i to plaća. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenad Trivunovic Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 To nije roleplay buraz, mislim da bih na serveru besplatno gorivo trebale imati samo osobe koje posjeduju naftnu idustriju. Ma da ne odlucujem ja o tome to je samo neko misljenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matejicc Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 Pozdrav! Ne sviđa mi se ideja, smatram da bi samo uništila RP, jedino ukoliko bi se nekako napravio sistem krađe cisterni sa gorivom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjomlaX Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Ranije, Matejicc je rekao/la: Pozdrav! Ne sviđa mi se ideja, smatram da bi samo uništila RP, jedino ukoliko bi se nekako napravio sistem krađe cisterni sa gorivom. Zanimnjiv ti je taj predlog za kradje cisterni, sviđa mi se. Voleo bih ovo da predložiš u predlozima i ovde da opširnije objasniš kako ti vidiš taj sistem? Od koga bi se krale cisterne ili odakle, šta bi sve trebalo da se ima da bi mogla takva akcija da se izvrši i slično? Link to comment Share on other sites More sharing options...
D 1 A B L O Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Smatram da je ovaj sistem dobar jer i u rl gorivo drzavnim firmama i insitucijama placa firma odnosno drzava a na ravno da kriminalnci placaju gorivo jer naravno kriminal je nezakonita stvar s obzirom da je tako u rl onda i treba tako ostati jer je to RP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark0 Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Ja se isto slazem cim one pljackaju banku sto bi im drzava placala gorivo. To nema smisla i nije RP, sto se tice pljacke cisterne ja bi rado to zeleo videti. Mozda da pljackaju ljude koje rade u kompanijama(naftne) tj. one koje voze cisterne(razvoze gorivo) bez ubijanja jer tako ometaju posao ljudi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark0 Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Nema smisla placati krimi organizacijama gorivo. Oni pljackaju banku/zlataru od drzave, a ona im placa??? od mene respect+ ako u 2.4 verziji to popravite i jedva cekam taj update. MSM DA JE NES VELIKO!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
D 1 E G O Posted January 17, 2022 Share Posted January 17, 2022 Smatram da bi kriminalna organizacija trebala placati gorivo a drzavne ne, kao sto i samo ime kaze "drzavne", znaci da ovise o drzavi te im drzava placa gorivo, dok su krimilane organizacije privatne bande/mafije osnovane od strane neke ili nekih osoba. Ne bih nista mjenjao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arizanovic Posted July 16, 2024 Share Posted July 16, 2024 Nema nikakve logike u tome da se kriminalnim organizacijama plaća gorivo. Ako već ulaziš u tu organizaciju treba prvo da gledaš imaš li para za nju. Drugo, logično je da će se državnim organizacijama plaćati gorivo jer rade u korist države, dok kriminalne rade upravo suprotno i kradu od države, pljačkaju banku, zlataru, firme, rekreiraju itd. Pored ovoga vlasnici pumpi ništa ne bi zaradili, a za civile ne bi bilo goriva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Itachi Uchiha Posted July 16, 2024 Share Posted July 16, 2024 I kriminalne i državne organizacije bi trebale plaćati gorivo na pumpama jer vi imate neke pumpe koje se nalaze blizu organizacija i kada one filaju svoja vozila novac ne ide u kasu ali gorivo nestaje i to je trošak vlasniku jer on mora platiti kompaniji kad dostavi gorivo na pumpu i da kupi fakture i zato pumpa na aerodromu u ZG, pumpa kod sapd i ne znam dal ima još neka nemaju vlasnike, jer nisu isplative Link to comment Share on other sites More sharing options...
V R S A Posted July 16, 2024 Share Posted July 16, 2024 mozda bi bila dobra ideja da lider organizacije moze da ostavi na nekoj pumpu novac i onda da clanovi te organizacije fill-aju za dzabe? dok za drzavne organizacije uopste ne placaju gorivo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arizanovic Posted July 18, 2024 Share Posted July 18, 2024 Ranije, Naruto Uzumaki je rekao/la: I kriminalne i državne organizacije bi trebale plaćati gorivo na pumpama jer vi imate neke pumpe koje se nalaze blizu organizacija i kada one filaju svoja vozila novac ne ide u kasu ali gorivo nestaje i to je trošak vlasniku jer on mora platiti kompaniji kad dostavi gorivo na pumpu i da kupi fakture i zato pumpa na aerodromu u ZG, pumpa kod sapd i ne znam dal ima još neka nemaju vlasnike, jer nisu isplative ja sam za to da državne organizacije ne plaćaju gorivo jer zavise od države, a samim tim je logično da im država plaća gorivo, ali za kriminalne i nije toliko logično jer one krše zakon i kradu od države. Da li bi na neki drugi način rešio ovaj problem? Ranije, Bogdan_Yakuza je rekao/la: mozda bi bila dobra ideja da lider organizacije moze da ostavi na nekoj pumpu novac i onda da clanovi te organizacije fill-aju za dzabe? dok za drzavne organizacije uopste ne placaju gorivo. Ne sviđa mi se to, u RL ne verujem da bi tako išlo, pa nema logike ni u igri jer kako će neko znati za koga je novac ostavljen, ne može da se nagađa za koga je ostavljeno niti bilo šta. Ja sam za to da ostane kao i do sada, osim ako nemaš neki zan zanimljiv predlog. Da li bi predložio još nešto da se sistem poboljša? Link to comment Share on other sites More sharing options...
V R S A Posted July 18, 2024 Share Posted July 18, 2024 pa mozda jedino da ako je pumpa u vlasnistvu lidera da je besplatna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arizanovic Posted July 19, 2024 Share Posted July 19, 2024 Ranije, Bogdan_Yakuza je rekao/la: pa mozda jedino da ako je pumpa u vlasnistvu lidera da je besplatna Vidiš to mi se jako sviđa jer ipak nije toliko nerealno i može da se desi. Naravno da u stvarnom životu ne bi išlo baš tako, ali nije loš predlog generalno i sviđa mi se. Jedini problem je što ne znam da li je izvodljivo tako nešto na serveru jer je igra stara i generalno ne znam da li može da se skripta to jer o skripti nemam nikakva znanja. Ja u svakom slučaju ne idem po kriminalnim organizacijama jer i nije to za mene. A šta misliš da li bi trebalo promeniti sistem fillanja državnih organizacija, u glavnom oni fillaju za džabe, ali kad uprava plati to ide u kasu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
V R S A Posted July 19, 2024 Share Posted July 19, 2024 ja se slazem da za drzavne ostane ovako kako jeste. Jer ipak one rade za drzavu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arizanovic Posted July 20, 2024 Share Posted July 20, 2024 Ranije, Bogdan_Yakuza je rekao/la: ja se slazem da za drzavne ostane ovako kako jeste. Jer ipak one rade za drzavu Delimo isto mišljenje. Logično je da će organizacije koje rade za državu i biti pokrivene od države. Bilo bi glupo da bolničari koji pomažu ranjenim igračima plaćaju gorivo. Takođe policija i saobraćajna policija koje održavju red i stanje u saobraćaju bili bi u minusu dosta ako plaćaju gorivo. Kriminalne organizacije imaju suprotnu svrhu i zato plaćaju gorivo Šta misliš koliko bi koštala pumpa kod burga ili slično ako bi gorivo za krimi organizacije bilo besplatno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milanoviic Posted November 22, 2024 Share Posted November 22, 2024 Zdravo Jako zanimljiva tema, ali mislim da je za Krimi organizacije pod prvo ne potrebno besplatno gorivo a pod drugo zasto da im drzava placa gorivo ako oni rade protiv drzave iskreno mislim da je dovoljno sto su dali svim drzavnim organizacijama besplatno gorivo iz razloga sto ipak rade za drzavu i zasto bi vozila od drzave oni punili svojim parama. A sto se tice krimi posto oni stalno pljacakju i zaradjuju dosta vise od drzavnih verujemo da imaju para za placanje goriva i takvih sitnica mislim da nemaju nebi ni bili u kriminalnoj organizaciji. Link to comment Share on other sites More sharing options...