Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
trust_ford

Pomoć oko pravila servera

Question

Poštovani direktori, moderatori, administratori, helperi, skripteri i svi oni koji rade na održavanju i svakodnevnom poboljšavanju BS SAMP servera,

 

Ovim putem želim da Vam postavim jedno pitanje vezano za pravila i poštivanje pravila na serveru. S obzirom da se radi o RP serveru , moje lično mišljenje je da na papiru server ima jako dobra pravila koja su ujedno i prilično jasno i precizno definisana. Međutim, moje mišljenje (a i mnogih drugih igrača na serveru) je da pravila nisu ujednača. Recimo, članovima organa reda zabranjeno je tazati i cuffati igrače kroz zid, što jasno definiše NonRP pravilo, kao i PG pravilo. Danas sam postavio žalbu koja je odbijena. Naime, radi se o sljedećem: Na vrh jedne velike zgrade spustio sam se avionom, imao sam wanted level. U međuvremenu na zgradi se sa motorom pojavio član PD koji me je cuffao i skočio sa visoke zgrade na cestu. Naravno, logikom razuma radi se o PG i NonRP kršenju pravila jer se u stvarnom životu nemoguće  popeti motorom na zgradu, a potom skočiti sa zgrade, jer bi naravno poginuli. Na kraju, žalba je odbijena uz obrazloženje da igrač nije prekršio niti jedno pravilo. Ovim putem Vas molim da mi pobliže detaljno objasnite kako ovo ne predstavlja kršenje pravila. Nadam se da ćete ovu kritiku shvatiti dobronamjerno. Cijenim Vaš trud i rad na održavanju servera. Želja mi je da jednog dana na serveru sva pravila budu ujednačena, da se kažnjavaju igrači koji cuff kroz ogradu ili zid, a ne kažnjavaju oni koji motorom skaču sa visokospratnice. 

 

Također me zanima da mi objasnite kako se član PD uspio sa motorom popeti na zgradu, da li je riječ o portu ili nešto drugo ?

 

U prilogu Vam također šaljem i sliku kao dokaz:  https://ibb.co/fSTmZ8X

 

Unaprijed sam Vam zahvalan na odgovoru,

 

Lijep pozdrav :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Veliko poštovanje! Prije svega, da prokomentarišem kako je ovo mnogo lijepo napisano i sastavljeno, ide Vam pisanje od ruke. Dakle, što se pravila tiče, ovdje možete pronaći sva pravila našeg servera, ako skrolujete dole vidjećete i pravila organizacija. Znači sve što se kažnjava je prikazano tu. Što se tiče njegovog načina dolaska tu, meni je to nepoznato jer nisam pratila situaciju. Vama svakako preporučujem da pročitate još ta pravila i malo se raspitate na forumu još šta je kažnjivo a šta nije i gdje će te dalje. Ja se nadam da sam Vam pomogla, iskreno Vam želim svu sreću dalje. Zapamtite, uvijek smo tu za Vas i Vaše probleme te nedoumice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...