Jump to content
Simson

Forum permisije

Recommended Posts

Veliki broj forumaša ne razume kako sistem permisija funkcioniše. U ovoj temi, malo ćemo pojasniti to i čuvenu ''zavrzlamu oko forum rankova''. Pre svega, da biste znali sa koliko postova dobijate koji rank, kliknite OVDE.

 

Kao što možete primetiti u datoj temi, pored svakog ranka piše koji broj postova treba, a takođe pišu i poneke permisije. Šta znače te permisije? One znače da, ukoliko vi recimo imate 23 posta a Global Moderator ste, imaćete pogodnosti kao da imate 2000 postova odnosno da ste veteran, jer je permisija Global Moderatora jednaka veteranu. U sledećoj tabeli možete videti šta imate sa kojom permisijom:

 

Permisija Pogodnost
SAMP Lider Novi član
Žensko Novi član
SAMP Helper Korisnik
RAGE Tester Aktivan član
Moderator Aktivan član
TS3 Admin Aktivan član
Verif. član Aktivan član
SAMP Admin Veteran
RAGE Admin Veteran
Gl. Moderator Veteran
Glavni Admin Elita
Sp. Moderator Elita
Direktor Starosedelac
Developer Starosedelac

 

 

Dakle, još jednom - Ukoliko imate NA PRIMER 23 posta, a dobili ste permisiju Helpera, imaćete mogućnosti na forumu kao neko ko bi imao rank KORISNIK, odnosno 500 postova. Kada više ne budete deo tima čiju permisiju imate, nećete više imati mogućnost ranka s kojim se permisija poklapa, osim u slučaju da u međuvremenu niste sakupili broj postova koji rank traži.

 

Jako puno slučajeva smo do sada imali gde su igrači postali deo tima čija permisija ima manje mogućnosti od ranka koji trenutno ima. S tim, igrač koji je dobio permisiju je nažalost u većini slučajeva zarobljen na tom ranku, jer je platforma takva da se određene greške s permisijama ne mogu rešiti. Svakako, ukoliko baš vi imate ovaj problem, kontaktirajte Super Moderatora u privatnoj poruci kako bismo pokušali da rešimo taj problem.

 

Na našem forumu postoji 2 vrste permisija - Sekundarne i primarne. Primarna permisija je ona koja vam je vidljiva, a sekundarna ona koja nije vidljiva. Sekundarnih permisija možete imati koliko želite, a one se dobijaju ako ste deo više timova. Dakle, koja god permisija vam je sekundarna, imacete mogucnosti nje kao i da vam je primarna. Ukoliko ste moderator, uvek vam permisija moderatora mora biti primarna, a ako ste u više timova koji nisu Moderator Team, onda vođe tih timova odlučuju koja će vam biti primarna permisija, a koja sekundarna. Obe vrste vam mora setati Admin, odnosno vođa tima.  Ako vam se desi slučaj koji je naveden u prethodnom pasusu, Super Moderator može pokušati da vam postavi u sekundarnu permisiju forum rank koji zaslužujete, ali nije sigurno da će pomoći.

 

Ukoliko i dalje imate nekih nejasnoća oko permisija, možete postaviti pitanje u vezi foruma.

Edited by Simson
  • Like 2
  • Cool 2
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...