Jump to content
Zvicer

Drugi sistem punjenja goriva na pumpi?

Recommended Posts

Ranije, mijailovic je rekao/la:

Pa da, jes okej sistem kanistera, ali bilo bi zanimljivo da se napravi sistem da mi mozemo da mi odaberemo koliko goriva sipamo u auto ili cak mizda tako i u kanister. Za kanister mozda bi bilo dobro da se bira od 0-20 da biramo koliko cemo ali da bude tipa minimalno 10L. A za sipanje goriva da bude minimalno 35L.

Sta mislis o ovom sistemu @ Rastko ?

Ovo da sami biramo filanje mi je jako dobro, jer ponekad lupam treba 3k ili 4k da se napuni ceo rezervoar, dok ti u tom trenutku imas samo 2k tipa, tako da se meni jako svidja to sto se naveo, a za kanister mi se takodje svidja, ali bi bilo jos bolje kada bi se dodalo da moze i vise od 20, ali ne puno, jer nije realno da imas kanister od tipa 50L, ili 100L i slicno...

4 hours ago, Rastko said:

Ovo da sami biramo filanje mi je jako dobro, jer ponekad lupam treba 3k ili 4k da se napuni ceo rezervoar, dok ti u tom trenutku imas samo 2k tipa, tako da se meni jako svidja to sto se naveo, a za kanister mi se takodje svidja, ali bi bilo jos bolje kada bi se dodalo da moze i vise od 20, ali ne puno, jer nije realno da imas kanister od tipa 50L, ili 100L i slicno...

U potpunosti se slazem, cesto se desi da nemamo kod sebe 5k da napunimo pun rezervoar ili jednostavno ne zelimo to i ovo bi u takvim situacijama dosta pomoglo. A i za kinestire bi se mogle napraviti razlicite vrste kanistera od max naprimer 40L.

Ovo bi sigurno dosta znacilo igracima.

Sta mislis da bude skuplja cena litra sto je geci kanister @ Rastko ?

U potpunosti se slazem, cesto se desi da nemamo kod sebe 5k da napunimo pun rezervoar ili jednostavno ne zelimo to i ovo bi u takvim situacijama dosta pomoglo. A i za kinestire bi se mogle napraviti razlicite vrste kanistera od max naprimer 40L.

Ovo bi sigurno dosta znacilo igracima.

Sta mislis da bude skuplja cena litra sto je geci kanister @ Rastko ?

Slazem se sa tobom da bi to za kanistere dosta pomoglo igracima, e sad to da je cena litra veca ako se uzima vise litara mi nekako i nema smisla, mislim da ni u RL-u nije tako, tako da mi to i nije nesto, ali mozda bi bilo dobro da se napravi da vlasnik firme napravi da li se po svakom sipanom litru povecava i njegova cena, ili da jedan cena bude po svakom litru... sta ti mislis o ovome? @ mijailovic

On 3/14/2024 at 8:21 PM, Rastko said:

Slazem se sa tobom da bi to za kanistere dosta pomoglo igracima, e sad to da je cena litra veca ako se uzima vise litara mi nekako i nema smisla, mislim da ni u RL-u nije tako, tako da mi to i nije nesto, ali mozda bi bilo dobro da se napravi da vlasnik firme napravi da li se po svakom sipanom litru povecava i njegova cena, ili da jedan cena bude po svakom litru... sta ti mislis o ovome? @ mijailovic

Generalno u pravu si da za kanistere treba da bude ista cena goriva, ali mozda ne bi trebalo po litru da se racuna vec po vrsti kanistera naprimer ima 3 vrste kanistera jedan bude 600$ jedan 800$ i jedan 1000$ ovo je samo primer i sad bude nekla skladna kolicina goriva po ovoj ceni.

Kako ti se ovo cini, i kolikobi goriva trebalo biti odprilike naprimer po ovakvim cenama @ Rastko ?

Pozdrav !

Zainteresovan sam da iznesem par mišljenja o ovome.

Sistem punjenja goriva na pumpi da bude u fazonu kao da imamo radnika na pumpi koji toči gorivo.

Bilo bih više RP i imalo bih logike,naravno radnici koji brzo kucaju na tastaturi.

Šta mislite o ovom ?

Generalno u pravu si da za kanistere treba da bude ista cena goriva, ali mozda ne bi trebalo po litru da se racuna vec po vrsti kanistera naprimer ima 3 vrste kanistera jedan bude 600$ jedan 800$ i jedan 1000$ ovo je samo primer i sad bude nekla skladna kolicina goriva po ovoj ceni.

Kako ti se ovo cini, i kolikobi goriva trebalo biti odprilike naprimer po ovakvim cenama @ Rastko ?

E vidis, mozda i da se doda i mozda benzin i dizel npr. da se npr cene dizela i benzina menjaju na svaku platu i da jedna bude skuplja, ne znam stvarno kako se cene za to krecu, smatram da bi ovo i bilo bolje, a da se negde kod brzinometra nalazi da li u vozilo treba da se sipa dizel ili benzin, sta ti kazes @ mijailovic

Edited by Rastko

On 3/16/2024 at 2:36 PM, Rastko said:

E vidis, mozda i da se doda i mozda benzin i dizel npr. da se npr cene dizela i benzina menjaju na svaku platu i da jedna bude skuplja, ne znam stvarno kako se cene za to krecu, smatram da bi ovo i bilo bolje, a da se negde kod brzinometra nalazi da li u vozilo treba da se sipa dizel ili benzin, sta ti kazes @ mijailovic

Nije losa ideja, palo mi je na pamet da mozemo da zovnemo mehanicara da nam promeni na koji pogod ide auto, naprimer da ima plin benzin i dizel i sad da brzina potrosnje zavisi od cene a cene da budu jednake razlike kao i u rl mislim da plin bude dosta jeftiniji ali zato da se naprimer dosta brze trosi.

Kako ti se ovo cini @ Rastko ?

Fleksibilnost u punjenju:

Omogućavanje igračima da odluče koliko goriva žele da toče, u skladu sa njihovim potrebama, učinilo bi igru dinamičnijom. Na primer, ako neko ima samo 5.000$ i treba samo malo goriva za završavanje misije, ne bi morao da puni do punog kapaciteta.

Strategija u igrama:

Ovaj sistem može dodati element strategije, gde bi igrači morali da procene koliko im goriva treba za sledeću vožnju i da planiraju budžet. Ovo bi moglo podstaći dodatnu interakciju i planiranje.