Halilovic Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 (edited) Pozdrav svima, u ovom tutorijalu cu Vam pokazati kako da najbrze i najlakse isjeci sliku u Adobe Photoshop-u1 Za pocetak ulazimo u Adobe Photoshop (Verzija nije bitna) te idemo na opciju File--->Open ili skraceno Ctrl + O2 Idemo na lijevu stranu te imamo pogled na sve Alatke u Adobe Photoshop-u .Nama je potrebna Pen Tool Izaberite ovu ikonicu ili kliknite na tastaturi slovo P te Vam je automatski odabere 3 Kombinacijom tipki Ctrl + O ubacujemo sliku ili za one koji ne znaju File--->Open - Ja sam ubacio logo Balkan School-a , Vi ubacite sta god drugo dok se ne naucite takodjer najbolje je da radite sa PNG vrstom slike4 Kada ste ubacili sliku uzimate Pen Tool te sa LMB kliknete gdje bi zeljeli da zapocnete rezanje slike. Da zumirate sliku koristite Ctrl i + ili Alt + Midlee Mouse Button tj Scroll dugme na misu. 5 Kada ste pri kraju rezanja slike ponovo trebate sa LMB da kliknete na ono prvo mjesto gdje ste poceli rezanje . Zatim idete RMB te birate opciju Make Selection. 6 Kada ste odabrali to namjestite podesavanja slike da budu kao kod mene , te zatim kliknite OK 7 Sada ako zelite da ubacite jos neku sliku tj da promjenite pozdainu slike idemo Ctrl + C i Ctrl + V de odlazimo u Layers te brisemo izrezanu sliku , ako zelite najobcnije rezanje sve sto trebate jeste da uradite kombinaciju Ctrl + J te obrisete stari Layer tj Background te imate izrezanu sliku To bi bilo to od ovog tutorijala nadam se da ste naucili nesto novo i da sam Vam pomogao @Simson Edited May 2, 2021 by Ahmed_Halilovich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banex Posted June 26, 2021 Share Posted June 26, 2021 Lep tutorijal, tvoja nagrada iznosi 150 fp. @Simson Link to comment Share on other sites More sharing options...