Jump to content
Simson

SA:MP V2.4

Update 2.4  

405 members have voted

1. 1. Šta biste želeli da vidite na narednom update-u?

• Nova organizacija
      198
    • Novi posao
      233
    • Novi event
      93
    • Nove firme/biznise ili kompanije
      165
    • Zimske dodatke
      141
    • Nove mape
      119
    • Nove sisteme
      181
    • Nešto drugo (Navesti u komentaru šta).
      38

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Da se poprave bugovi na prevozniku robe kada se zavrsi tura prevoz papira onaj check point nece da "registruje" da sam dosao... mora se vise puta prolazit da bi "registrovao".

Posao masinovodje i kuce kod bankara one sa 2 parking mjesta, zute kuce, adresa 502, 503 itd.. auta se respawnuju npr... odem do burga, izadjem iz auta i auto se respawnuje. Smatram da ne treba da se uvedu nove organizacije jer ih ima dosta.. sve osim ogranizacija bi bilo dobro uvesti.

Edited by D 1 A B L O
  • Like 4
  • Love 1

dobro vece što se tiče novog updajtea zelio bih sve navedeno jer mislim da bi stim dosli do podizanja ovog sservera naravno i umanjenje smora na srw, želio bih da se u kladionicu ubaci neka nove igre i naravno bitna stvar kladiona, sto se tice ostalih stvarih, ko sto sam naveo moze sve u update navedeno gore u anketi i naravno ako je moguče više kafiča u gradovima barem po jedan u zg i sarajevo to jeto od mene

• Like 1

Pa ja mislim da bi bilo jako dobra ideja da se spoje house upgrade biznis i hause of style, tacnije da to bude biznis i da ima jako dobru zaradu, tipa kad neko kupi ent sef da zarada ide u house upgrade

• Like 1

Ovako, mislim da bi trebali dodati novi posao. Svi ostali poslovi su hajmo reci i dosadili. Taj novi posao da ima sto vecu bazu i sto vise vozila ako se bude radio za vozilima ili neceg sa cim ce se raditi taj posao da ima toga sto vise.Dobro bi bilo da bude sto veca plata zbog toga sto ga niko nece raditi ako je plata do 5k.Takodjer bi volio da vratite staru funkciju imanja to jest da se samo bere voce a ne i zaliva zato sto mnogi igraci imaju mnogo obaveza ili nesta drugo i pravom zivotu i tako ne stignu da zaliju voce. Naravno da se poveca cijena imanja bar za 200k zbog toga sto je lahko odrzavati takvo imanje. Volio bi takodjer da izmjestite na neku drugu lokaciju bus vozaca i da stavite jos busova jer ih ima jako malo a puno igraca radio posao bus vozac. Mogli bi jos malo razmjestiti poslove iz Beograda u Sarajevo ili obrnuto kao i u Zagreb. Dobro bi bilo da se jos poveca plata na pilotu jer u 99% slucajeva novi igraci, tacnije oni koji su tek polozili za avion, cesto se sruse sa avionom i poginu. Da plata bude 5k i vise kao sto je i bilo proslih verzija. Najbolje bi bilo da kad radite posao sa vozilom od firme kao na primjer bus vozac ili neki drugi posao sa kojim se prelazi preko granice da vam se ne placa putarina jer radite posao. Na primjer radite dostavljaca betona i plata je 4k i vi dok platite putarinu dobit ce te samo 3k. Mnogi igraci idu preko sina kako ne bi platili putarinu ili preko mosta kod rudara. Zbog toga predlazem da se uvede ovaj prijedlog. To je to od moga misljenja za 2.4 verziju sampa. Ako bi mogli od ovoga nesto popraviti dobro bi bilo.

• Like 1

Iskreno kao jedan medju polu starijima/novijim igracima mnogo bih voleo kao i vecina igraca voleo bih da se odradi pre-organizacija ili u prevodu da se vrati staro mesto Privatne Organizacije 1,kada ovo kazem verujem da pricam u ime svih malo starijih igraca,ova promena bi sigurno doprinela povratku nekih igraca kao i malo osvezenju samim organizacijama.

Pozdrav.

• Like 4

Iskren da budem trebalo bi se malo poraditi i na bugovima na serveru,a ne samo dodavati nove stvari

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evo neki prijedlozi za update:

Novi posao:

1.Kod rudara dodati posao prevoznik ruda,kao trpamo rude i odvozimo do neke lokacije gdje se te rude preradjuju i pravii se nakit(npr ogrlice,satovi,lancici, itd itd)

2.Od mijesta za preradu nakita dodati posao kao odvozenje nakita u neku prodavnicu,to bi bio drugi posao.

3.Kod drvosjece dodati novi posao,kao dostavljac drva,(odemo do drvosjece 1/2 i tu da se nalazi ovaj posao,zaposlimo se dovezemo kamion natovarimo drva i odvozimo do neke odredjene lokacije to jeste u ovom slucaju to bi bilo do neke kuce,u odnosu na udaljenost kuce da tolika plata bude).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Organizacije:

1.Po meni bi Saj trebao biti prebacen u pustinju

2.Dodati neku novu organizaciju u Zagrebu

3.Dodati neku novu organizaciju koja bi bila u Pustinji (Tacno mijesto lokacije:Hotel u blizini pustinjskog aerodroma)

Firme/Biznisi/Kompanije:

1.Dodati prodavnicu nakita,sa kojom bi bio povezan posao "Prevoznik Nakita/Dostavljac nakita" koji sam gore naveo.(u toj prodavnici nakita bi se nalazilo:zlatni sat,narukvica zlatna,ogrlica zlatna itd..)

2.Dodati neke biznise i firme po Zagrebu kao i po Sarajevu.

3.House of Style dodati kao biznis

Mape:

1.Definitivno bi se trebale dodati neke nove mape moji prijedlozi su sljedeci:

Novi interijer Opstine Bg,Zg,Sr

Promijeniti malo lotto Bg

Izmijeniti Eksterijer kao i enterijer Bg Banke

Sistemi:

1.Dodati glad i zed,poboljsao bi se dosta rp kad bi se to uvelo

2.Vratiti stari sistem imanja,ili izmijeniti samo 1 put da se treba zaliti a ne 3 puta...

3.Novi sistem bankomata,kada odes na bankomat i upises /bankomat da izadje prozorcic gdje mozes napisati broj koliko hoces da podignes/ostavis para

4.Kada se ode u prodavnicu,da uzmes korpu i da ides od police do police i trazis sta trebas da kupis

Zimski dodaci:

1.Dodati snijeg,sa komandom /sneg da snijeg krene padati,ukoliko igrac nece snijeg da kuca ponovo komandu /sneg 

2.Dodati onu crvenu kapicu kao i prije.

3.Dodati proklizavanje vozila na snijegu,(ukoliko je moguce odraditi)

Moji Prijedlozi:

1.Dodati komandu za zamijenu firme/biznisa za imanje /zamijenifirmu /zamijenibiznis

2.Smanjiti porez na prijenos vozila 

3.Kada se automobil/brod/kamion uzima da se u opstini mora prepisati na novog vlasnika i da se placa 500$

4.Dodati vise busova kod bus vozaca

5.Definitivno vratiti platu pilota na 5k,jednostavno posao je umro kako se plata smanjila

6.Dodati u tuning garazama zimske i ljetne gume,ljetne gume da se koriste ljeti naravno,zimske zimi,ukoliko igrac ne promijeni gume zimi,to jest vozi na ljetnim gumama da lako proklizi sa puta i da ga SP moze za to kazniti

7.Cesto se desava kada SP zaustavi nekog igraca da on ode /q to bi se trebalo kaznjavati,ukoliko igraca kika ping ili tako nesto da se igrac vrati na istu lokaciju i da se nastavi RP

8.Kada se radi posao da se ne placa putarina,kao ni kada si bolnicar/taxsista

9.Dodati da se voce moze dodati u vozilo,npr neki lik kad ima imanje 50m,on 4-5puta mora prodavati voce,dok bi bilo rp da naprimjer u bobcat stane 500krusaka/sljiva/jabuka,u picador buritto i pony isto tako,dok u obicna vozila misli se na putnica vozila (Solair,previon,premier,landstalker itd) moze staviti npr 250/300 krusaka/sljiva/jabuka

10.Popraviti bug na auto pijaci,auto kad ode na buy da se automatski prebaci u pijacu i da su auta lijepo poredana po parkingu(desava se kada auto ode na buy da se zbaga ili bude u nekoj garazi pa se ne moze naci tako lako)

11.Definitivno napraviti enterijer Zg i Sr bolnice,da se i tamo mozemo helovati u bolnici a ne samo u Beogradu

12.Sto se tice komande /port sve je to ok,ali kada dodje pljacka ne mozes se portovati,ja bi napravio sistem da kada je naprimjer pljacka u Sarajevu da se ja normalno mogu portovati po Bg i Zg ali da se ne mogu portovati direktno u Sarajevo

13.Definitivno dodati novi digitalni brzinomjer ukoliko je moguce da brzina ide normalno da se broji (101,102,103,104,105) a ne (105,120,160,170)

14.Smanjiti broj prodavnica po gradu,jednostavno mala je zarada na prodavnicama,ukinuti prodavnicu kod taxija ostaviti prodavnicu kod burga i Shoppyland

15.Vratiti komandu /vfix na Vip lvl 1 posto je glupo da si vip lvl 1 i da ne mozes da popravis sam sebi auto

16.Dodati novi paketic koji bi se spavnovao na 600 igraca (paketic u kojem se dobije zlato maxsimalno 100g)

17.Vratiti stari sistem granice definitvno

18.Dodati taksimetar,dosta taxsista sada krsi cijenovnik sto nije u redu,treba dodati taksimetar i da taj taksimetar broji kilomete i da je primjerice 1km 10-20$

19.Dodati rast kose kao sto je neki lik gore spomenuo kako bi se frizerski saloni ozivjjeli treba dodati ovu stvar,svakih 24/48h da kosa izraste dosta i da se ne moze staviti ni kaciga ni kapa ni naocale,isto tako za bradu kako bi se ozivila ta firma

20.Dodati da se odijeca na liku moze iscjepati,primjerice kako bi povecali zaradu malo buticima da igrac nosi neku odijecu 5 dana maksimalno i da onda pocne da se cijepa ta odijeca i da mora da kupi drugu,kada bi se odijeca pocijepala dosta ne bi smio izici napolje jer bi mogao dobiti kaznu

21.Popraviti bug na auto putu iz Angel Pinea prema Bg-u,na autu putu kad ides npr 160kmh i ispod auto puta stoji radar iako si ti iznad rada on ce tebe uslikati i dati ti kaznu ovo nikako nije RP tako da bi se trebalo popraviti

22.Dodati obijanje vozila,da se vozilo moze obiti ali da je vrlo tesko da se obije i da treba poseban alat za obijanje i poseban alat za paljenje tog vozila

23.Dodati sistem provaljivanja u kuce,ovo bi mogli raditi svi nije bitno uglavnom,da se mora kupiti alat na posebnom mijestu za obijanje samih vrata,isto tako poseban alat za obijanje sefa,taj lik koji ulazi u tu  kucu bi otisao do sefa te kuce i zavisnosti koliko para ima u sefu primjer (100000$) da on moze ukrasti od 1 pa do 5-6k i da robanje sefa traje 3minute,

24.Dodati sistem novog telefona,ovo je sada sve ok ali...Dodati novi sistem telefona po prinicpu da ti mozes nazvati muriju primjer kada neko tvoju kucu pljacka da pozoves policiju i javis gdje se ta kuca nalazi i das ime tog pljackasa 

25.Sistem obijanja bankomata bi isto bio zanimljiv sistem da ga mogu svi gradjani republike koristiti,kupovina alata,pa onda robanje da traje nekih 6-7min i da se moze opljackati maksimalno 50-100k ali da to bude bas rijetko

26.Dodati sistem kvarenja automobila,dodati da se na automobilu moze odraditi veliki i mali servis

27.Kada se prica preko mobitela u samoj igri dodati da se prica ne preko chata nego da se razgovara preko mikrofona,dosta bi se poboljsao RP sa ovim

28.Dati neki free boost paket kako bi se igraci povratili na server

29.Definisati pravila poput:(DM-anje bez razloga,obaranje na drvosijeci tokom rada itd itd)

30.Vratiti aktivnu igru na staro,posto malo ko moze da afk-a 24h

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To je to sto se tice mojih prijedloga,nadam se da ce se nesto novo od predlozenog dodati

Pozdrav

Edited by Najo_Morelli
  • Like 10
  • Love 1

Voleo bi da se doda neki novi posao koji se radi sa autom (ne privatnim), neka nova organizacija i voleo bih da se izmapa sledece:

Market kod taxija i kod burga

Da se izmapaju ispred BG opstine neke klupe, da se doda neko cvece i tako ti ukrasi

Da se vrati stari "trg" kod bolnice

Da se malo ulepsa glavni put u BG

Sada cu predloziti neke stvarcice koje nisu nista veliko ali bi bilo lepo da se ubaci

Komanda /eventpobede (da igrac vidi koliko je evenata pobedio) 

Brzinometar koji racuna 1.2.3 (sadasnji brzinometar racuna 1 pa 21 pa 71 itd) uglavnom stari sistem brzinometra iz naprimer 1.0 verzije pa do 2.0 koliko ja znam

Da se smanji porez kada se vozilo prodaje

Da se ubace Balkan School Coins (za svaki 1h igre se dobije 1 coin, 500 coina da bude 1dp a 2000 vip1 na 30 dana (ovo je samo moj neki primer a ako se ovaj predlog prihvati verujem da ce se osmisliti bolje) i da se moze videti koliko imamo coinsa putem komande /bscoin

Da se paketici stvaraju na random lokacijama jer mnogi igraci znaju gde ce se stvoriti i nije toliko zanimljivo

Dodati zimske gume (kad je zima da auto ne kliza)

Izbaciti auto perionicu

Napraviti komandu za zamenu imanja

Napraviti komandu za zamenu firmu

Vratiti stari sistem imanja

Napraviti da za svaki 5 ili 10 kill u crvenoj zoni dobijes odredjenu kolicinu novca

Povecati platu prevoznika robe

Dodati /najblizibankomat

Izbaciti posao ribar ili ga popraviti

Vratiti staru platu na pilotu

Dodati kosaca trave u BG i SA

Omoguciti igracima >3lvl da budze skillove u streljani

Omoguciti igracima >3lvl da dizu pare sa bankomata

Napraviti da u statsu pored id vozila koje ima igrac pise i koje je vozilo u pitanju

Primer (Vozilo 1:[151 - Infernus])

Sada idemo na kategorije vozila sta bih trebalo da se promeni

Bus u 2.kat da se prebaci

Stallion, Mesa, Elegant i Hermes da se prebace u 1.kat

Eto neki predlozi od mene, nadam se da ce se bar neki od ovih ubaciti!

• Like 2

sta god dodate nadam se da ce biti vredno cekanja jednu godinu, takodje jedina stvar koju zameram serveru jeste anticheat koji je ajmo svi biti iskreni ☠️ kika bez razloga, pd odlazi u jail na 2 minuta i ono sve kvari kad anticheat kikuje kad preskacem ogradu

• Like 1

Vratite bar malo platu pilota, prvo sto mi moramo da damo 100 hiljada, a uglavnom i vise da bismo dobili dozvolu.Pa trebamo da vozimo 150 leta koja se ne isplate da bi se malo isplatilo.Bolje da vozac betona da radim.Prosli update uzmete i kazete povecana plata na vozac betona ono ista plata jer se naplacuje putarinu wtf mnogo intaligentan potez i dalje ostao beskoristan poso koji uzmu turiste da lete

• Love 1

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.