R A J I C Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Pozdrav svim maperima i maperkama , kao sto vidite tu je jos jedan tutorijal od Moderator tima koji ce vam mozda pomoci. Kao sto svi maperi znaju , trazenje textura kao i objekta za texture studio i map editor je vrlo zamorno. Zbog toga sam ja resio da vam danas olaksam neke stvari te vam pomognem u vasim radovima. Ovaj sajt je jako raznovrsan i ima dosta toga sto se tice citavog Development-a , ali nas iskljucivo zanima pomoc oko mapa. Od kad znam za texture studio i za mapanje tako znam i za ovaj sajt. DEV PRINESIDE SAJT Kao sto vidite ovaj sajt je jako lepo razvijen i ima dosta pomoci za trazenje objekta koji su vam potrebni. Takodje u SEARCH mozete kucati rec objekta na engleskom te ce vam izaci trazeni objekti. To je to sto se tice ovog sajta vrlo je jednostavan za koriscenje i nema puno toga da se objasnjava. Samo prekopirati ID tog objekata te ga pestate u /cobject ID TOG OBJEKTA i to je to. Ovaj sajt pomaze pri trazenju textura i ovo je iskreno po meni veoma dobar i koristan sajt. Takodje kao i DEV Prinside je veoma lak za koriscenje SA:MP Textures [ SAJT ] Kao sto vidite ovde ima SEARCH BOX u kom ukucate , texturu na engleskom naprimer wood( drvo ) i izacice vam ponudjene texture za drvo. Kada nadjete zeljenu texturu kliknete na nju zatim nadjete ime te texture i kopirate. Naprimer nasli smo texturu ovih objekata i idemo u texture studio i kucamo /tsearch I PREKOPIRAMO IME tih textura , zatim odemo i selectamo objekat koji hocemo da texturisemo i kliknemo alt te ce se textura preneti na taj objekat. Nadam se da sam vam malo pomogao i olaksao sto se tice vaseg posla oko trazenja odredjenih objekata i textura sada je samo na vama naci odredjene objekte i nista pretvoriti u nesto. vas Moderator Team 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...