Jump to content
N I K O K S

Najčešća pitanja vezana za SP

Recommended Posts

Pitanje:
1. Kako se zaposliti kao saobraćajac?

 

Odgovor:

Saobraćajna Policija, zahteva iskusne i nepromišljene građane! Sta bi ovo značilo? - Sigurno, ima vas par ljudi koji se dvoume, da li je obuka za saobraćajca za njega ili nije. Saobraćajna Policija prima clanove koje rade i koji imaju volju i želju da rade kao saobraćajac. Trebate da postavite Si-Vi na VEB-sajtu i morate ispunjavati određeno radno iskustvo kao što su: proći lekarsko uverenje i da ste sposobni za rad.

 

 

Pitanje:

2. Sta ima sve na testiranju?

 

Odgovor:
Ako budete prihvaćeni na VEB-sajtu od strane Načalnika firme, bice vam zakazan prvi termin za razgovor s poslodavcem. Ako poslodavac primeti da ste vi sposobni za ovaj posao i dopusti dalji prolazak, dalji postupak je vec opširnija prica. Imate trening i obuku: Sta se uključuje u trening i obuku? (Trening i obuka obuhvata korisćenje vatrenog oružija). U principu kako se koristi omamljivac, kako se koristi pedrek i kojim situacijama morati upotrebiti silu. U glavnom to je teorijski deo. Onda na kraju te teorijske obuke imate kratki test pitanja, koji su 80% za prolazak nadalje. Ako i to budete prošli onda imate velike mogućnosti za prolazak u daljem poslovanju. Sto se tiče praktične obuke dobijate sav osnovan alat koji se koristi i samo primenite u praksi (Teorijski-Praktični).

 

 

Pitanje:

3. Koja oprema se dobija i za sta sluzi u Saobracajnoj policiji?

 

Odgovor:

Oprema koja se dobija u Saobraćajnoj Policiji su: Pištolj [Za samodbranu]. Svaki stažista dobija svoje lične alatekoje naravno zadužuje.

Sta znači zadužuje? - Kada bude primljen u Saobraćajnu Policiju, taj građanin odnosno radik dobija sopstveni alat koji je zadužen za njega. Dobija pištolj, značku Saobraćajne Policije koja je data od strane Ministarstva. Dobija sopstveni pendrek, dobija sopstvenu uniformu, pa cak i spostveno službeno vozilo. Naravno, ako se nesto od ovih stvari zloupotrebi, moze dovesti tog stažistu u veliki problem. 

 

 

Pitanje:

4. Kako napredovati i sta se dobija sa napredovanjem?

 

Odgovor:

Ako se budete pokazali kao ugledan stažista napredujete. Kako budete napredovali, svaka nova pozicija ima veću odgovornost od predhodne.

Sta bi to značilo? - Pa kada poslodavac uvidi da vi imate veštine koje zaslužuju napredak, dodeli vam novo zaduženje. A to su Radar Tim - Radar Tim služi da postavlja radare na različitim lokacijama, koje nisu poznate građanima republike. Radar služi da uspori i spreči građane da voze velikom brzinom i povede opreznost na saobraćajne znakove. Naravno tu postoje i različite napojnice. Svaki naredni mesec, drzava nagrađuje najboljeg i najefikasnijeg radnika Saobraćajne Policije. Naravno, tu je poslodavac koji svaki put evedentira ko je koliko napisao kazne, koliko je ko sprečio nastanka velike ili male matrerijalne štete... I time nagrađuje tog Saobraćajca!

 

Pitanje:

5. Za sta služe sigurnosne kamere?

 

Odgovor:

U firmi Saobraćajna Policija ima poseban sigurnosni sistem koji obezbeđuje sigurnost grada, a to su sigurnosne kamere. Ima ih po čitavoj republici.
Sigurnosne kamere služe za ukazivanje na određenoj opasnosti a to su: Pljančke zlatare/banke/reketiranje itd. Svaki Stažista ili ti Radnik skuplja novac od radara, kazni i svako ko bude platio kaznu u opštinu.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...