Mijailovic Posted January 4, 2024 Share Posted January 4, 2024 Pozdrav, zaista na serveru postoje neki biznisi i firme koji su na buy i ne zeli niko da ih kupi jer se ne isplate odnosno jer ih igraci ne koriste. Po meni zaista treba administracija da osmisli neke nacine da se neke stvari uvedu kao obavezne kako bi se neki biznisi i firme poput: Perionice, Teretane, Restorana, Diskoteke i td... aktivirali. Kakvo je Vase misljenje i kako resiti ovaj problem? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Itachi Uchiha Posted January 4, 2024 Share Posted January 4, 2024 (edited) 1. Biznis perionica je nebitan biznis a ne znam šta bih dodao o njemu, mada može se možda i izvući nešto iz toga. Na primer evo ideja mi je došla da pre nego što odete u opštinu da registrujete svoje vozilo pojaviće vam se poruka da vozilo morate oprati/očistiti pre registracije i eto kako bi perionica dobila svoju svrhu na serveru, u suprotnom taj biznis se može ukloniti 2. Teretana, njoj bih uklonio status biznisa jer nepotrebna je i nema neku svrhu jer kad kupite neki stil borbe on će vam nestati čim se izlogujete ali enterijer je lep i baš zbog ringa koji se nalazi u njoj mogla bi se koristiti za evente, primer borba između organizacija 1v1 ili 3v3 3. Restoran takođe nebitan biznis i hrana u njemu je skupa a što bi neko kupovao hranu u restoranu kad vam je tu Shoppyland gde možete za manje novca napuniti inventory hranom a imate i burg gde za bukvalno 50-100$ možete nabudžiti health do max. 4. Biznis House Upgrade, što se tiče ovog biznisa ja bi u njega prebacio kupovinu sefa i kupovinu kapije dok bi u House of Style ostavio samo kupovinu enterijera. Biznis karting je veoma zanimljiv i često sa društvom uzimam kart i vozamo se po republici, lokaciju bi mu doduše izmestio i stavio je negde u Sarajevo na neku lokaciju oko centra jer je to grad zabave a karting i služi za zabavu sa društvom. Edited January 4, 2024 by Naruto Uzumaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mijailovic Posted January 4, 2024 Author Share Posted January 4, 2024 1 hour ago, Naruto Uzumaki said: 1. Biznis perionica je nebitan biznis a ne znam šta bih dodao o njemu, mada može se možda i izvući nešto iz toga. Na primer evo ideja mi je došla da pre nego što odete u opštinu da registrujete svoje vozilo pojaviće vam se poruka da vozilo morate oprati/očistiti pre registracije i eto kako bi perionica dobila svoju svrhu na serveru, u suprotnom taj biznis se može ukloniti 2. Teretana, njoj bih uklonio status biznisa jer nepotrebna je i nema neku svrhu jer kad kupite neki stil borbe on će vam nestati čim se izlogujete ali enterijer je lep i baš zbog ringa koji se nalazi u njoj mogla bi se koristiti za evente, primer borba između organizacija 1v1 ili 3v3 3. Restoran takođe nebitan biznis i hrana u njemu je skupa a što bi neko kupovao hranu u restoranu kad vam je tu Shoppyland gde možete za manje novca napuniti inventory hranom a imate i burg gde za bukvalno 50-100$ možete nabudžiti health do max. 4. Biznis House Upgrade, što se tiče ovog biznisa ja bi u njega prebacio kupovinu sefa i kupovinu kapije dok bi u House of Style ostavio samo kupovinu enterijera. Biznis karting je veoma zanimljiv i često sa društvom uzimam kart i vozamo se po republici, lokaciju bi mu doduše izmestio i stavio je negde u Sarajevo na neku lokaciju oko centra jer je to grad zabave a karting i služi za zabavu sa društvom. Pozdrav @ Naruto Uzumaki , svidja mi se tvoj odgovor. Sto se tice biznisa perionica, slazem se sa tobom, a uveo bih takodje da kao sto ima linija za hp, da u svakom vozilu ima kao takva linija koliko je vozilo cisto, vozilo da izgleda dosta ruznije kada ne prljavo i da igraci idu cesce da peru vozila, to ne mora biti mnogo cesto ali da se vremenom voznje smanjuje, a takodje ovo da se vozilo mora oprati pre registracije je odlican. Za teretanu se slazem da je biznis malo nepotreban, ali bi admini mogli organizovati razne evente u teretani u onim ringovima, npr da jedan mach kosta 1000$ i da se rade eventi izmedju igraca i sad oba igraca u ringu placaju po 1000$. Restoran jeste isto dosta glup biznis iz razloga koje si gore naveo, ali bi ovaj biznis trebalo dosta promeniti i generalno ceo sistem restorama izmeniti. Za biznis House Update se potpuno slazem, onda bi ovaj biznis dosta vise vredio i dosta bi zarade imali igraci od njega. Sto se tice kartinga, jednom sam vozio karting na bs, ono zanimljivo je ali mislim da bi takodje admini trebali organizovati razne evente na kojima bi se rentao karting, a i takodje neke vece glave na serveru bi trebale poceti da karting aktivnije rentaju i da se zezaju po gradu da bi to postalo popularnije i da bi dosta igraca uzivalo vozajuci se sa kartingom u slobodno vreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arizanovic Posted January 5, 2024 Share Posted January 5, 2024 (edited) Ranije, mijailovic je rekao/la: Pozdrav, zaista na serveru postoje neki biznisi i firme koji su na buy i ne zeli niko da ih kupi jer se ne isplate odnosno jer ih igraci ne koriste. Po meni zaista treba administracija da osmisli neke nacine da se neke stvari uvedu kao obavezne kako bi se neki biznisi i firme poput: Perionice, Teretane, Restorana, Diskoteke i td... aktivirali. Kakvo je Vase misljenje i kako resiti ovaj problem? Realno je mnogo neaktivnih biznisa i mnogi će se jako teško aktivirati, poput perionice i house upgrade, realno biznisi su jako neaktivni i nema logičnoog načina za ovo, jako su neporebni, a zarada logično jako mala. Ne mogu se složiti sa pranjem pre registracije, već bih pre predložio da pouša da se na server doda nešto da auta mogu da se isprljaju, ali je pitanje koliko je to moguće. Firme su još teže verovatn, jer u teretani se ništa ne može, odnosnoo retko ko će otići na boks, o frizerskim salonima bolje i da se ne priča, firma od 500k i zarada jako mala. Sve ovo je jako teško, ali možda se nađe način. Šta je po tebi najteže, a šta najlakše aktivirati? Edited January 5, 2024 by $tefan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vajic Posted December 28, 2024 Share Posted December 28, 2024 Nedostatak korisnosti: Mnogi biznisi na serveru, kao što su perionice, teretane, restorani, i druge slične lokacije, jednostavno nemaju stvarnu korisnost ili nagrade za igrače. Ako nema nikakvih stvarnih benefita od korišćenja tih objekata, igrači ne vide razlog da ih koriste. Nema angažovanja ili zabave: Biznisi kao što su diskoteke ili restorani mogu biti zabavni i privlačni ako imaju specijalne evente, misije, ili mini igre koje uključuju interakciju među igračima. Ali ako samo "stoje" na serveru bez dodatnih funkcionalnosti, ne privlače igračku pažnju. Link to comment Share on other sites More sharing options...