Miijaiiloviich Posted April 1, 2024 Share Posted April 1, 2024 (edited) Pozdrav svima! Danas je pred Vama Nagradna Igra pod nazivom "Najbolji način da se obogatite na serveru". Siguran sam da smo svi nekada pokušali da zaradimo neki novac na našem serveru, neki su bili uoprno te uspeli da dođu do svog cilja a neki su ipak posustali i nisu mogli da zarade. Danas ćete kroz ovu Nagradnu Igru svi moći naučiti malo više o tome kako zaraditi neke veće pare na serveru. PRAVILA: 1.) Ne smete skidati radove s interneta niti koristiti veštačku inteligenciju. 2.) Zabranjeno je kopirati sadržaj od drugih korisnika. 3.) Morate detaljno obrazložiti Vaše mišljenje. 4.) Vaš rad mora biti isključivo vezan za zadatu temu. 5.) Zabranjeno je kršenje PRAVILA FORUMA. NAGRADE: 1. Mesto - 500 FP + bedž Samp Enthusiast 2. Mesto - 300 FP 3. Mesto - 200 FP Srećno svima! Edited April 7, 2024 by mijailovic 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cubr@ Posted April 1, 2024 Share Posted April 1, 2024 Bok, jedan pošten i iskren način i najlaganiji i najbolji da se obogatimo jesu "Donacije", ali kada su popusti na serveru za svako određeno godišnje doba, ali najpoželjnije je kada su letnji popusti, jer tada je najveći popust i ujedno je uključen bonus za donacije.Od tih donacija, dobijamo DP (Donatorske poene), i onda mi možemo to prodati po određenoj ceni, ali iskreno, od 2.5k do 3k da se prodaju se ok cene za zaradu i profit. Po meni još jedan način je afkanje.To govorim u smislu ako imamo od 900k, pa sve do 19.9m na banci da afkamo radi stečenog interesa i svaku platu dobijamo određenu, ali ujedno dobijamo i nagrade od aktivne igre gde možemo preko 30k zaraditi dnevno uz stečeni interes možemo zaraditi i do 200k na dan što je savršeno. Sledeći po meni najbolji način jeste VIP, ali od sve od vip-a 4 pa sve do vipa 6, jer svaki od njih ima po 0.5 stečeni interes a jedino vip 6 je izuzetak sa 0.6 stečenim.I naravno ako već posedujete lepu svotu novca dovoljan za stečeni interes gde od ovih vipova možete, ujedno na svakoj plati afkanjem možete vrh zaraditi. I to su najbolji načini po meni da se obogatimo na serveru, poz. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
$_Omar_$ Posted April 2, 2024 Share Posted April 2, 2024 (edited) Pozdrav forumasi, Balkan School je RolePlay server i poprilicno je tesko da se zaradi velika suma novca ako ste slabo snalazljivi i mrzlivi, ja cu vam podeliti nekoliko od nacina za koje ja mislim da su najbolji za zaradjivanje novca, naravno posteni nacini. Pa da pocnemo ;D. Prvi nacin je: (Poslovi) Na Balkan School-u ima mnogo vrste poslova, svaki igrac se moze pronaci u nekom poslu, i zaraditi veliku sumu novca -(1h=50k-80k na svakom poslu)- ali svaki posao zahteva strpljenje i volju za rad, i kao sto glasi ona stara sa Balkan School-a "Nema leba bez motike". Predlozio bih vam da svaki dan bar po 1h radite koji bilo posao. Drugi nacin je: (Aktivna igra) Na serveru postoji sistem aktivne igre, od njega zaradjujemo bonus pare i respekte, i mislim da svaki igrac moze dostici to, ostavite kompjuter/laptop preko noci da sakuplja poene na aktivnoj igri, a ovo su zarade od aktivne igre -(6 sati = 10.000$, 12 sati = 15000$ + BSK, 18 sati = 20000$, 21 sat = BSK, 7500$=Jedan BSK, ako nemate kaznenih poena)- to je sve ukupno 60.000$ dnevno a ne radite nista sem AFK-anja, vise o ovom sistemu mozete pronaci na serveru sa komandom ( /aktivnaigra ). Treci nacin je: (Kupo/Prodaja) Ovo je jedan od efikasnijih nacina za igrace 5lvl+. Dakle pod Kupo/Prodaju podrazumevam, kupovanje/prodavanje kuca,vozila,imanja,dpoena(kupona), firmi/biznisa i svega ostalog, ja sam vecinu mojih para na pocetku kada sam bio 5 lvl zaradio sa kupo/prodajom vozila prve kategorije, sada cu vam reci i kako, npr. Kupim vozilo za 100k od nekog igraca ili na pijaci, ja to vozilo uredim i nadogradim i odmah ga oglasim na prodaju za 150k, i automatski sam 40k-50k u plusu. Isto tako vazi i za kuce,imanja,dpoene,firme i biznise, dakle kupujete po nabavnoj ceni i prodajete skuplje da bi zaradili. Cetvrti nacin je: (Organizacije) Dakle kao ste ste vecina vas upoznati na serveru postoje dosta vrsta Organizacija, dakle izbor je na vama koje ce te Organizacije postati clan, ima dve vrste Organizacija: Prva vrsta su: (Drzavne Organizacije u njima se manje gubi novac i zarada je solidna zavisi kolko vi pruzate) Druga vrsta su: (Kriminalne Organizacije u njima zarada moze biti veca ali i gubitak moze biti veci, mozete i gubit, a mozete i zaradjivat, sve zavisi do vas i do Lidera/Postave Organizacije) Za najbolju Organizaciju vam ne bih mogo nista predlozit jer je svaka Organizacija dobra na svoj nacin, to ostaje na vama, da se pronadjete u nekoj Organizaciji. Peti nacin je: (Forum) Na forumu se odrzavaju razne nagradne i zanimljive igre, a i dosta drugih stvari sa kojima se moze zaradit FP (ForumPoeni) i kasnije ti ForumPoeni mogu biti razmenjeni u dpoene(kupone) u igri, tako da zasto ne bi ste okusali svoju srecu na forumu i zaradili neki ForumPoen... Sesti i zadnji nacin je: (Promocije) Promocije su deo Balkan School servera, dakle kao sto mozete videt u potforumu (Promocije). Postoje dosta vida Promocija, dakle da predjem odma na glavnu stvar. Promocije funkcionisu tako sto vi reklamirate server na neki od navedenih nacina u potforumu (Promocije), za vasu reklamu, odredjeni za to vam daju neku ocenu, zavisi od vaseg truda. Od Promocija se mogu zaradit FP(ForumPoeni) i kao sto sam gore naveo kasnije se mogu pretvorit u dpoene(kupone), isto tako za Promocije mozete dobit i Promotera, koji vam dosta pomaze u igrici i daje prednost... To je to sto se tice od ovih po meni najboljih nacina da se zaradi novac na Balkan School-u, naravno tu postoje jos mnogo i mnogo nacina sa kojima se moze zaradit novac, ali ovo su po meni najboljih sest nacina, ali ako ste mrzlivi i lako posustanete necete nikad dostici svoj cilj, samo treba da se ne otkazujete od svojih planova za zaradjivanje novca i za krakto vreme ce te stici do svog cilja, naravno ako kazete da nema kako da se zaradi, NE!, ima posla za svakog sto ima volju da radi, ali svako se treba pronaci, i skontat kako mu je najlakse zaradit novac. Ovo su bili moji predlozi i saveti za zaradjivanje novca (Nisam gledao kako je tema sredjena i uradjena vec sam gledao da pomognem nekom i da se neko pronadje u neki od ovih nacina za zaradjivanje. Ne zamerite ;D), nadam se da sam nekome pomogao i da je pronasao novi nacin za zaradjivanje novca, naravno ako vam treba neka pomoc oko ovoga sto sam naveo ili bilo cega, mozete se obratit. Hvala na paznji, Lep pozdrav i imajte ugodnu igru ;D Edited April 2, 2024 by $_Omar_$ 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
$Sandzaklija$ Posted April 4, 2024 Share Posted April 4, 2024 Pozdrav svima ! Najlaksi nacini za obogatiti se ima vise nacina za zaradu,a to su : 1.Poslovi Drvosjeca,bus vozac,rudar,smecar,elektricar brz i efikasan nacin za zaradu ! 2.Aktivna igra Ukoliko budete u igri svih 24h mozete zaraditi 60k od aktivne igre ako nemate kaznene poene. Ima jos dodatak zarade ako imate steceni intres kao sto je 900k,3.9m,9,9m itd.... 3.Promocije Snimite klip i objavite ga na drustvenim mrezama mozete uzeti 1000dp(donatorskih poena). I poslije prodajte te DP-ene i imate oko 3m ili uzmete VIP Paket/Boost ili cak Lidera organizacije ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tejama Posted April 6, 2024 Share Posted April 6, 2024 Jedan od nacina je kladjenje to jest kladionica ali isto tako moze se izgubiti novac to je cista kocka pa na koju se stranu okrene ovaj nacin volim zato sto kada sam bio pocetnik isao sam da se kladiom i ulozio sam dva puta po 15k i dobio sam dva puta po 30k i tada kao pocetnik sam bio previse srecan i od tada volim da zaradjujem ovako novac ali ovo je sve do srece. Poslovi su mi takodje jedan od boljih nacina da se zaradi novac ja iskreno i sada kao stari igrac radim poslove ali u vecini radim ilegalne poslove prodajem oruzje, sadim brasno, takodje volim raditi i pilota a najomiljeniji posao mi je Elektricar. Organizacije su takodje jedan od boljih nacina za zaraditi pogotovo drzavne organizacije kao sto su Taxi ili Bolnicari Naravno mozete zaradjivati i kao kriminalac kada vam lider deli pare iz sefa na kraju lidersta takodje ako ste clan pd-a mozete zaraditi tako sto dostavljate robove. Preporucujem vam da probate ovaj nacin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husak Posted April 7, 2024 Share Posted April 7, 2024 Pozdrav, na našem serveru se može doći do novca na lakše i malo teže načine. Za mene je najlakši način da se dođe do ogromne količine novca na serveru je DONACIJA iliti davanje RL novca za Donatorske Poene u igrici. Tako da o donacijama nećemo pričati ništa previše, jer skoro svako zna kako funkcionišu. Pa da krenemo na glavnu stvar. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Za mene najbolji načini da se obogatite u kratkom vremenskom roku su: 3.9 miliona na banci + Aktivna Igra Ovo je jedan od najboljih pasivnih načina da se obogatite, jer ništa ne trebate raditi sem da budete aktivni u igri. Ukoliko budete aktivni u jednom danu 21h na serveru dobit ćete ukupno 60k od Aktivne igre + dobijati ćete $1607 po plati od 3.9 miliona koje imate na banci (ukoliko imate malu kuću i nemate auto) Ukoliko budete aktivni cijeli dan na serveru dolazimo do cifre $98.568 za taj dan bez da ste išta radili. Međutim ukoliko ste u i nekoj organizaciji, preporučujem da budete u državnoj organizaciji ukoliko želite da ne trošite pare nego da zarađujete, dobijati ćete na svakoj plati bonus od $1.000. Te će konačna cifra izaći $122.568. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Poslovi Na našem serveru ima gomilu poslova koje možete raditi i zarađivati novac, međutim ja bi da smanjim tu listu i izdvojim najbolje poslove, a to su po meni: Na prvom mestu Pilot, u početku kada krenete raditi posao biti će malo dosadno jer su prvi avionio Dodo i Beagle jako spori, međutim kada završite 150 letova, shaml može ići 268 km/h i dobijati ćete oko 3k za 2 minute i 30 sekundi. Na drugo mesto bi izdvojio posao Drvoseču, posao je jako jednostavan međutim brzo dosadi jer bukvalno stojite samo u mjesti i držite klik na mišu. Zarada je oko 1k na svakih 50-60 sekundi. I na treće mesto bi stavio posao Smećar, posao je jako zabavan kada radite sa nekim drugom te može da donese ogromnu zaradu. Ukoliko znate rutu kako voziti smećarski kamion možete za 5 minuta zaraditi 5.5k Kako bi mogli izračunati na kraju koliko možemo zaraditi novca svaki dan, reći ćemo da ćemo u danu raditi neki od ovih poslova 2h i 30minuta te ćemo zaraditi preko $200.000. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Promocije Promocije su za mene najbolji način da zaradite novac. Od kako su se desile velike promene na promocijama dobili smo potpuno drugi sistem kako da snimamo promocije i šta treba da snimamo, međutim nikad nije bilo lakše dobiti nagrade. Sada da se priča o promocijama, to možemo 2 dana, tako da je najbolje koga zanima tako nešto da posjeti sljedeći link na kojem može pronaći sve. KLIK _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Dolazimo do konačnog zaključka i računice. Računica je sljedeće, svakog dana možete uzeti oko $320.000 sa AFK-anjem na serveru i 2 ipo sata rađenja poslova. Što je na mjesečnom nivou oko 10 miliona, međutim, spomenuo sam zadnju stavku promocije. Na promocijama ukoliko svaki dan objavljujete 2 videa i za njih uzimati recimo najmanju nagradu od 640FP, ukoliko govorimo o TikTok promociji, možete za mjesec dana uzeti oko 40.000 Forum Poena što je 4000 Donatorskih poena na serveru i recimo da ih prodajete po 3k dobiti ćete još dodatnih 12 miliona, naravno uzeli smo u obzir najmanju nagradu što se tiče promocije. To je to od mene, nadam se sam pomogao nekima i da će primjenjivati moje savjete. Pozdrav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glisovic Posted April 7, 2024 Share Posted April 7, 2024 Pozdrav svima, kao čovek koji je od 3.9m napravio 75 miliona smatram da imam pravo da govorim na ovu temu. Sve je pocelo od trenutka kada sam izgubio nalog od približno 9k sati igre i 10 miliona (starih 10 miliona u vreme kada nije bilo donatorskih poena koje igrac moze da kupi i proda) odlucio sam da napravim nov nalog i kako ne bi kretao bas od nule odlucio sam da (jer je ta mogucnost u medjuvremenu postala dostupna) doniram za donatorske poene u vrednosti od 3.9m. Kada sam ih prodao imao sam taman za steceni. Nakon toga sam od druga cuo da se bavi preprodajom kuca, i ja sam odlucio da se bavim tim poslom. Kuce u glen parku/gsfu su se cenile oko 1.1-1.2m, ja sam ih kupovao za toliko i prodavao za 2m-2.3m. Koliko ce mi ljudi verovati ja nisam siguran, ali imao sam vecinu kuca koje se danas mogu videti u glen parku (preko 15 kuca sam preprodao) i u tom poduhvatu sam zaradio oko 20ak miliona kroz 4-5 meseci. Nije bilo lako naravno, bilo je kuca za koje sam po 2-3 dana konstantno davao oglase da bi je prodao, ali je zarada daleko veca nego da sam radio bilo koji posao. Nakon sto sam ceo glen Park prosao, nakon sto sam svakoj kuci podigao cenu presao sam na neke kuce na Vinewoodu gde sam kroz 3 kuce ostvario neverovatnih 10 miliona ciste zarade, i u jednom trenutku sam imao 30 miliona. Cilj mi je bio da kupim firmu, hteo sam gun Shop kod sarajevske zlatare ali se on cenio 45 miliona. Ubedjivao sam vlasnika da da za 30 ali nije hteo. I uz neverovatnu srecu vlasnik gun Shopa dobija na lottou približno 40 miliona i to u trenutku kad sam ja bio na serveru, i hteo je da proda gun Shop po svaku cenu i da kupi shoppyland, te je na moju ogromnu srecu prihvatio ponudu od 30 miliona. Nakon 2 meseca ja sam gun Shop prodao za neverovatnih 45 miliona, i zaradio sam kroz taj period dodatnih 3 miliona i imao sam 48. Kao sto vecina ljudi koji prati biznise zna za gradsku cistocu, nju je posedovao izvesni General koji nikada nije ulazio na server i niko nije mogao da ga pita za vrednost biznisa, ulazio je samo da resetuje fakture. Svaki dan sam kucao /id general kako bih mu ponudio 48 miliona za biznis. Nakon toga me je moj prijatelj nazvao i rekao mi da je general na serveru, ja sam mu pisao i on je rekao da ce razmisliti jer nije dugo igrao i ne zna koliko se krecu biznisi. General je stavio oglas da prodaje gradsku cistocu gde sam ja poslao 4 druga da mu nude ispod 30 miliona kako bi dobio informaciju da njegov biznis ne vredi puno. I ponovo uz neverovatnu srecu general prihvata moju ponudu a ja sam nakon samo 6 dana biznis prodao za neverovatnih 75 miliona i kroz nekih godinu dana aktivne preprodaje svega i svačega ja sam zaradio preko 75 miliona, a da nisam imao porez na prodaju firme biznisa i onih silnih kuca siguran sam da je broj ne racunajuci taj porez i oko 85 mozda i 90 miliona. Hvala svima koji ste citali ovo, u ovom trenutku kuce vise ne mogu da se preprodaju tako lako, jer svaka koja je mogla ja sam je ugrabio i obrnuo. Svakako podržavam svakako ko krece u ovaj biznis i otvoren sam za pitanja. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
A G I S A Posted April 7, 2024 Share Posted April 7, 2024 Zanimljiva Tema, ima par nacina na koje ja zaradjujem na serveru, a to su sledeci: 1. Aktivna Igra - Izgleda da je par korisnika iznad mene vec pomenulo ovo. Moze se jako lepo zaraditi od Aktivne Igre, pogotovo ako imate boost paket. Ja licno ne afkam svih 24h, vec negde oko 15-18h. 2. Poslovi - Nkako po meni, ovo je dobar nacin zarade, a i los. Razlog zasto je dobar je jer se za oko 2 sata moze zaraditi i do 100.000$, a los je zato sto nas mrzi da ih radimo xd. 3. Kupo/prodaja - Samo ime sve kaze, kupite neko vozilo na pijaci ili od igraca, pa ga zatim prodate za vise novca. Nije los nacin zarade, ja sam ga iskreno jednom uradio samo, ali mi nije to to. 4. Promocije - Po meni najbolji nacin zarade, jos sad pogotovo kada su spusteni kriterijumi. Snimite video vezan za server, objavite na TikTok/YT, sacekate da video ispuni kriterijume, postavite promociju i dobijete FP. Skupite 10k FP, zamenite za DP u igri, prodate i zaradili ste 2-3 miliona 5. Donacije - Takodje jedan dobar nacin zarade, ali se mora dati novac u RL gde uplacujete za DP koliko god zelite, pa ih zatim u igri prodate i zaradite. Mada ja nisam osoba koja bi dala RL novac za nesto IG To je to od ovoga, od svih ovih 5, ja zaradjujem putem 1. 2. i 4. nacina, sto se tice 3. retko 5. nikada nisam dao RL novac 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
($_Mare_$) Posted April 7, 2024 Share Posted April 7, 2024 Pozdrav , pre svega zanimljiva tema , sada cu reci par nacina kako da zaradite veliki novac na nasem serveru. 1. Aktivna igra - server nagradjuje vasu aktivnost. Preporucio vam bih da ostavite AFK u toku noci , od aktivne igre na serveru zaradjujete cak nekada i 100.000$. Skoro svaki igrac na serveru ostavlja AFK u toku noci kako bi dobio novac naravno. To je jedan od nacina da zaradite veliku sumu novca. 2. Poslovi - Na nasem serveru ima nad 20 poslova, a svaki igrac na serveru radi posao koji mu je omiljen. Naravno svaki posao daje odredjenu sumu novca. Igraci na serveru imaju svoj omiljeni posao koji naravno daje najevecu sumu novca. To je drugi nacin da zaradite novac 3. Organizacije - Ukoliko zelite da zaradite vise novca preporucio bih vam drzavne organizacije. Novac mozete zaraditi i u Policiju (PD) tako sto cete dostavljati pljacke (robove) ili tako sto cete uhapsiti (arrestati) lika koji ima wanted level. Naravno da mozete zaraditi novac i u kriminalne organizacije tako sto u nekim kriminalnim organizacijama dobijate platu svaku nedelju, a u nekim dobijate platu kada lider odluci da skine lidera. Svaki igrac na serveru ima svoju omiljenu organizaciju (pr. meni je omiljena organizacija novinari). Nadam se da sam vam pomogao , Pozdrav ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D A R I O Posted April 7, 2024 Share Posted April 7, 2024 POZDRAV, kao igrac koji je imao preko 300m imovine na serveru, pokazacu vam neke svoje nacine kako se obogatiti na serveru bez ulaganja: POSLOVI Jedan, hajmo reci, "osnovni" nacin za zaradu su poslovi. Server nudi razne vrste poslova i svi su dobri na svoj nacin, ali opet ima poslova koji igraci uvijek izdvajaju kao npr: bus vozac, drvosjeca, prevoznik robe... Od poslova se dnevno moze fina svota novca uzeti, i preporucio bih svima da dnevno bar malo izdvoje vremena za posao ako vec hoce da dodju do para. AKTIVNA IGRA Aktivna igra je sistem koji nudi nagrade ukoliko dnevno puno vremena provedete na serveru , neke od tih nagrada su BSK, Respecti i Novac. Dnevno od aktivne igre moze da se uzme po 50.000$ sto je dosta dobra cifra. PROMOCIJE Server nudi vrijedne nagrade ukoliko se malo zalozite za server. Promocije su jedna vrsta zarade kroz Forum Poene, to jest Forum Poene pretvarate u Donatorske Poene na serveru a te Donatorske Poene mozete prodati za novac u igrici. Donatorski Poeni su dosta vrijedni na serveru, te je jedna, po meni, od boljih nacina zarade na serveru. PREPRODAJA Veliki broj igraca na serveru se bave ovim nacinom zarade koji je vrlo lak i efikasan. Sama rijec kaze "preprodaja", sto znaci da cete uzeti neku stvar na serveru za odredjenu svotu novca, a kasnije to isto preprodati za vise novca nego sto ste kupili. Takodje jedan od boljih nacina za zaradu ko ima vremena da ulaze vrijeme u davanje oglasa i trazenje robe za preprodaju. ORGANIZACIJE Na serveru postoji dosta organizacija od kriminalnih do drzavnih. Svaka organizacija vam daje 1.000$ svaki sat na platu, ali postoji i jos nacina kako da se dodje do para u organizaciji. Kriminalne organizacije nude to da mozete pljackati banke, zlatare, reketirati i pljackati razne firme, te od toga uzeti veliki broj novca, dok drzavne ogranizacije imaju drugaciju vrstu posla. Policija na serveru radi sve suprotno od ovoga sto rade kriminalci, sprjecava pljacke i nered koji prave krimilanci, dok ostale drzavne organizacije nude jos drugaciji nacin zarade, kao sto su popravak automobila (AMS), prevoz ljudi (TAXI), spasavanje ranjenih ljudi (BOLNICARI), vodjenje Balkan School Radio programa te organizovanje nagradnih igara (NOVINARI). IGRE NA SREĆU Puno puta su igraci dobijali pare preko ovog sistema, a to su: kladionica, loto, slotovi... Sistem "igre na srecu" nudi veliki iznos novca, ali postoji dosta rizika da cete isto tako izgubiti dosta novca.. Moj je savjet da ne ulazete mnogo novca na ovaj sistem, ali uvijek vrijedi probati, samo umjereno... Naravno, svako ima svoje, ali ovo su neki od mojih nacina kako se obogatiti na serveru... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centic Posted April 7, 2024 Share Posted April 7, 2024 This post was recognized by lepikole! Centic was awarded the badge 'SAMP Enthusiast' Pozdrav cijenjeni forumaši i forumašice! Danas ćete uz mene moći vidjeti i možda naućiti kako se dolazi do nekih većih kolićina novca. Moj put do bogatstva nije bio niti malo lagan tako da ću se potruditi što kraće i detaljnije objasniti kako to članovi naše zajednice zarađuju. ------------------------------------------------- Za poćetak kao i stvarnom životu, potrebno je pronaći dobar posao koji ne iziskuje puno vremena te je dosta fleksibilan. Da ne izostavim, također je poželjno da posao koji obavljamo bude pošteno plaćen. Preporućeni posao za poćetak stvaranja bogatstva i karijere definitivno ide poslu drvosjeći. Ovaj posao je toliko cijenjen u našoj zajednici da možete raditi na dva razlićita radilišta. Prvo radilište se nalazi pored jednog malog sela gdje možete kupiti kuću kako ne biste svaki dan putovali i trošili novac na putne troškove. Samim tim što ste na selu plaćate manji porez državi te je samo radilište puno veće jer se nalazi odma pored šume. Za razliku od prvog radilišta, drugo radilište se nalazi u blizini jedne napuštene fabrike koja je nekoć bila baza jednoj privatnoj organizaciji koja je harala našom republikom. Ali nemorate se brinuti, sada otkako je fabrika napuštena, drugo radilište funkcionira izrazito dobro. Tu i tamo dođe neki bandit kako bi opljačkao radnike ali zbog vješte policije brzo nauće kako se treba ponašati. Ali da ne skrećemo mi sa teme, ovaj posao vam po jednom isjećenom i dostavljenom drvetu nudi plaću od 500$ sve do 1300$. Prosjek po jednoj turi iznosi oko minutu tako da u većini slućajeva možete zaraditi i do 60000$ po satu. Kako bi vam vrijeme brže prošlo možete si kupiti radio u prodavnici dodataka te si puštati muziku kako vam nebi bilo dosadno na poslu. ------------------------------------------------- Pošto ste radili poslove, došli ste do nekog određenog kapitala te se razmišljate postoji li neka vrsta investicije na našoj zajednici. Ja vam tvrdim da postoji te vam ovim putem želim objasniti jednu od lakših i sigurnijih investicija a to nam je preprodaja automobila. Ovaj tip investicije postoji još od osnutka zajednice i profitabilan je još dan danas ako znate kako pametno uložiti svoj zarađeni novac. Najlakši put da pronađete vrijedna vozila je da odete u Sarajevo na mijesto gdje se održavaju aukcije vozila. Ovdje ćete pronaći razna vozila koja vam se dopadaju i koja možete prodati za taj slatki profit. Malo teži put pronalaska vozila je da čitate oglase od ljudi koji također prodaju svoja vozila. Ovaj put je malo teži jer je većina ljudi sentimentalno vezana za svoje metalne ljubimce te im neće rado spuštati cijenu. No ukoliko se desi da ste pronašli svoje vozilo, možete ga okačiti na oglasnik te mu podići cijenu taman toliko da vi zaradite a da se kupac ne osjeća prevareno. Ukoliko ovu metodu dobro uvježbate, možete svaki dan prodati po neko vozilo te vrlo brzo zaraditi određenu svotu novca. ------------------------------------------------- Ukoliko se niste pronašli u prijašnjim metodama, postoje još i promocije. Ovaj tip zarade bazira se na promociji naše zajednice te načina života u istoj. Igrači mogu snimati svoj svakodnevni život i avanture te ukoliko video snimak prođe dobro kod publike, tvorac video snimka može biti isplaćen u obliku virtualne valute pod nazivom forum poeni. Ovu valutu igrać dobija na svoj forum nalog te ju može potrošiti u forum prodavnici ili ju zamijeniti za donatorske poene u samoj video igri. Donatorske poene možete prodati ostalim igračima ili ih potrošiti na sebe tako što ćete si kupiti specijalno ime ili ipak potrošiti na neki vip. ------------------------------------------------- A ako vam nikako ne odgovara da ulažete ikakav trud u zaradu novca , možete donirati te tako kupiti donatorske poene. Cijena donacije za 100 donatorskih poena je 1€ za Hrvatsku, 2 KM za Bosnu ili 120 rsd za Srbiju. Donirati se može na razne naćine te tako možete svoj novac poslati putem pošte, Skrill-a ili Pay Pala. Nakon što je vrhovna komanda pregledala vašu uplatu, slijedi vam uručivanje vaših donatorskih poena koje možete trošiti ili prodavati kako god vi želite i mislite da treba. ------------------------------------------------- Sada pošto ste zaradili neku poveću svotu novca, spremni ste staviti svoj novac u banku na štednu knjižicu. Kako bi vam banka svaki sat vraćala kamatu, morate imati u banci toćno 900.000$ ili 3.900.000$. Ukoliko pak imate više novca, možete sebi uzeti vip4 do vip6 te će vam banka davati veću kamatu. Ukoliko imate veću kamtu i viška novca, možete imati 9.900.000$ i 19.900.000$ te ovim putem zarađivati ogromnu sumu novca sve dok ste aktivni na našoj zajednici. ------------------------------------------------- Sve u svemu, to bi bilo to. Naravno postoji još mali milion načina za zaradu, no ovim putem sam želio navesti par načina za koje sam siguran da su naj efikasniji te naj lakši. Sve ove načine sam koristio i provjereno tvrdim da ako se pridržavate ovih uputa možete za vrlo kratko vrijeme doći do svog bogatstva. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miijaiiloviich Posted April 8, 2024 Author Share Posted April 8, 2024 Pozdrav svima! Odaziv na ovu nagradnu igru je bio sasvim solidan, ovom prilikom želeo bih da se zahvalim svima koji su učedtvovali i koji su se potrudili da nam svoj rad prezentuju u najboljem svetlu. Bilo je dosta kvalitetnih i kreativnih načina da se obogatite i da dođete do neke veće sume novca ali nažalost samo tri pobeđuju. Pobednici su sledeći: 1. Mesto @Cent - 500 FP + bedž Samp Enthusiast 2. Mesto @shdw - 300 FP 3. Mesto @Husak - 200 FP Čestitke pobednicima i još jedmom bih želeo da se zahvalim svim učesnicima. Link to comment Share on other sites More sharing options...