Arizanovic Posted June 18, 2024 Share Posted June 18, 2024 Pozdrav forumaši i forumašice! Verovatno dosta vas zna da su firme poput GunShopa i biznisi poput oglasnika i Shoppylanda koštaju mnogo, ali da li košaju previše ili ipak ne i zašto? Na primer neko smatra da je ovo za neku imovinu jako mnogo, ali treba imati u vidu da zarada nije uopšte mala. Ja smatram da cene nisu toliko velike, ali sve zavisi od firme/biznisa. Sada ostavljam prostora vama da kažete šta mislite, da li su preskupi ili je cena opravdana i zašto? U ovoj temi nećemo diskutovati o tome koja je firma ili biznis najbolji i slično, već ćemo razgovarati o cenama istih, da li je previše novca za tipa oglasnik i slično. Ako znate i neke aktuelne cene možete pisati i reći šta mislite. [Napomena] Trudite se da pišete što kvalitetnije komentare, takođe, svaki vid kršenja pravila foruma će biti sankcionisan! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarita Posted August 18, 2024 Share Posted August 18, 2024 Cene firmi poput GunShopa ili biznisa kao što su oglasnik i Shoppyland mogu delovati visoko na prvi pogled, ali kada uzmem u obzir potencijalnu zaradu, čini mi se da su opravdane. Vlasništvo nad takvim biznisima može doneti ozbiljan prihod, pa početna investicija ima smisla. Naravno, sve zavisi od konkretnog biznisa – neki su isplativiji od drugih. Mislim da su cene uglavnom balansirane, ali volela bih čuti šta ostali misle i kakva su njihova iskustva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grk Posted August 18, 2024 Share Posted August 18, 2024 1 hour ago, Sarita said: Cene firmi poput GunShopa ili biznisa kao što su oglasnik i Shoppyland mogu delovati visoko na prvi pogled, ali kada uzmem u obzir potencijalnu zaradu, čini mi se da su opravdane. Vlasništvo nad takvim biznisima može doneti ozbiljan prihod, pa početna investicija ima smisla. Naravno, sve zavisi od konkretnog biznisa – neki su isplativiji od drugih. Mislim da su cene uglavnom balansirane, ali volela bih čuti šta ostali misle i kakva su njihova iskustva. Vlasništvo nad biznisom poput GunShopa ili Shoppylanda može biti veoma isplativo, pa se početna investicija često isplati na duže staze. Međutim, zanima me kakva su tvoja iskustva s manje isplativim biznisima, poput auto praonica ili sličnih firmi? Da li smatrate da su cene tih biznisa adekvatno balansirane u odnosu na potencijalnu zaradu, ili bi možda trebalo razmisliti o nekim promenama? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarita Posted August 18, 2024 Share Posted August 18, 2024 4 hours ago, Grk said: Vlasništvo nad biznisom poput GunShopa ili Shoppylanda može biti veoma isplativo, pa se početna investicija često isplati na duže staze. Međutim, zanima me kakva su tvoja iskustva s manje isplativim biznisima, poput auto praonica ili sličnih firmi? Da li smatrate da su cene tih biznisa adekvatno balansirane u odnosu na potencijalnu zaradu, ili bi možda trebalo razmisliti o nekim promenama? Ulaganje u biznise kao što su auto praonice ili slične firme često ne donosi tako visoku dobit kao što je slučaj s nekim drugim vrstama biznisima, poput prodavnica oružja ili Shopylanda. Ipak, mislim kako bi se ti "manje isplativljivi biznisi ili firme" trebale malo promjeniti i povisiti im zaradu tako što bi se povećalo broj interakcije igraća te bi onda bilo odlično Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grk Posted August 20, 2024 Share Posted August 20, 2024 On 8/18/2024 at 11:38 PM, Sarita said: Ulaganje u biznise kao što su auto praonice ili slične firme često ne donosi tako visoku dobit kao što je slučaj s nekim drugim vrstama biznisima, poput prodavnica oružja ili Shopylanda. Ipak, mislim kako bi se ti "manje isplativljivi biznisi ili firme" trebale malo promjeniti i povisiti im zaradu tako što bi se povećalo broj interakcije igraća te bi onda bilo odlično Slažem se sa idejom da se nekako promjene međutim misliš li kako bi igrači to kiristili?, prema mom mišljenju ne usplati se uzeti ni jedan biznis iki firmu jer ako je uzmeš sa trenutnim stanjem cijena teško da ces je otplatiti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Itachi Uchiha Posted August 22, 2024 Share Posted August 22, 2024 (edited) Što se tiče biznisa ja bi napravio izmenu i u House Upgrade bi stavio kupovinu sefa i kapije jer vi sa te dve stvari unapređujete svoj dom dok bi kupovinu enterijera ostavio u House of Style, što se biznisa Auto Perionica tiče tu bi uveo da pre registracije morate oprati vozilo jer i u RL vi pre nego što oterate vozilo na tehnički pregled vi ga morate očistiti, jeste da ne bi imao opet neku zaradu jer koliko igrača dnevno registruje vozilo ali bi bio aktivniji za razliku od sada ali to je samo jedna ideja za taj biznis čisto da ga ne bi uklonili a i da se ukloni ne bi bila šteta. Što se firmi tiče, vi na serveru imate par firmi koje donose stvarno lepu zaradu i vrede novca koliko se traži, firme koje imaju solidnu zaradu i firme koje generalno nisu isplative i na kojima nemate neku zaradu a trošite novac na fakture i idete u minus Edited August 22, 2024 by Naruto Uzumaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grk Posted August 23, 2024 Share Posted August 23, 2024 7 hours ago, Naruto Uzumaki said: Što se tiče biznisa ja bi napravio izmenu i u House Upgrade bi stavio kupovinu sefa i kapije jer vi sa te dve stvari unapređujete svoj dom dok bi kupovinu enterijera ostavio u House of Style, što se biznisa Auto Perionica tiče tu bi uveo da pre registracije morate oprati vozilo jer i u RL vi pre nego što oterate vozilo na tehnički pregled vi ga morate očistiti, jeste da ne bi imao opet neku zaradu jer koliko igrača dnevno registruje vozilo ali bi bio aktivniji za razliku od sada ali to je samo jedna ideja za taj biznis čisto da ga ne bi uklonili a i da se ukloni ne bi bila šteta. Što se firmi tiče, vi na serveru imate par firmi koje donose stvarno lepu zaradu i vrede novca koliko se traži, firme koje imaju solidnu zaradu i firme koje generalno nisu isplative i na kojima nemate neku zaradu a trošite novac na fakture i idete u minus Sviđa mi se ovako razmisljanje za ove biznise koji donose manje zarade međutim ja se sa tobom ipak nebi slozio sa "Što se firmi tiče, vi na serveru imate par firmi koje donose stvarno lepu zaradu i vrede novca koliko se traži," jer se ni jedna firma ili biznis ne isplati evo ga primjer ( govorim otprilike kada sam malo aktivnije lapio na sampu): rent biznis se cenio nekih 200m a zarada od njega je 100 k po danu ( ovisi od broja igrica) po ljeti mozda 200 k. Da bi vratio novce nazad trebalo bi ti 2000 dana ( to je da svaki dan imas ravno 100k zaradu i da ne plaćaš fakture i produkte koje nisam racunu) što je nekih malo manje od 5 ipo godina, a da ne govorimo o placanju tih dodatnih troškova. Koji je po tebi najisplatljiviji biznis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Milanoviic Posted December 22, 2024 Moderator Share Posted December 22, 2024 Zdravo Jako zanimljiva tema, iskreno po meni firme i biznisi su dosta skupi za pare koje zaradjujemo u toku dana od svakog biznisa je premalo iskreno najvise zaradimo kada pre prodamo taj biznis ili firmu tako da kada bi malo pale cene za biznise bilo bi idealno za sve i mislim da bi svi kupovali biznise i firme i da bi potraznja bila dosta veca nego sada ali oko toga ne odlucujem ja nego sami igraci i naravno vlasnici servera ali videcemo ak ocitaju ovo mozda to i urade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
keki insans Posted December 23, 2024 Share Posted December 23, 2024 On 6/18/2024 at 2:09 AM, Arizanovic said: Pozdrav forumaši i forumašice! Verovatno dosta vas zna da su firme poput GunShopa i biznisi poput oglasnika i Shoppylanda koštaju mnogo, ali da li košaju previše ili ipak ne i zašto? Na primer neko smatra da je ovo za neku imovinu jako mnogo, ali treba imati u vidu da zarada nije uopšte mala. Ja smatram da cene nisu toliko velike, ali sve zavisi od firme/biznisa. Sada ostavljam prostora vama da kažete šta mislite, da li su preskupi ili je cena opravdana i zašto? U ovoj temi nećemo diskutovati o tome koja je firma ili biznis najbolji i slično, već ćemo razgovarati o cenama istih, da li je previše novca za tipa oglasnik i slično. Ako znate i neke aktuelne cene možete pisati i reći šta mislite. [Napomena] Trudite se da pišete što kvalitetnije komentare, takođe, svaki vid kršenja pravila foruma će biti sankcionisan! Cene firmi i biznisa poput GunShopa, oglasnika ili Shoppylanda zaista deluju visoke na prvi pogled, ali važno je sagledati širu sliku. Pre svega, treba uzeti u obzir potencijalnu zaradu tih firmi i povraćaj investicije. Na primer, biznisi poput oglasnika ili trgovinskih lanaca mogu generisati konstantan prihod, pa se inicijalna investicija često isplati kroz određeni period. Takođe, ekskluzivnost igra veliku ulogu u formiranju cena. Biznisi koji omogućavaju monopol u određenoj oblasti, kao što je GunShop u industriji oružja, obično dolaze s višim cenama zbog svoje strateške vrednosti. To je ključna prednost jer vlasnici takvih firmi često imaju osigurano tržište. Ipak, cene ne treba da budu univerzalne, već bi trebalo da zavise od lokacije, konkurencije i potencijalnog prometa. Na primer, ako je oglasnik u delu grada gde je slaba potražnja, cena bi možda trebalo da bude niža nego u centru gde je promet veći. Šta vi mislite, da li je visoka cena opravdana zarad dugoročnog profita, ili bi cene trebalo prilagoditi lokalnim uslovima? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vajic Posted December 24, 2024 Share Posted December 24, 2024 Povrat na Investiciju (ROI): Cene za određene poslovne ili imovinske objekte mogu se opravdati ako donose dobar prihod i povrat na investiciju. Ako prihod koji možete ostvariti od takvih objekata pokriva cenu ulaganja (ili je veći), onda cena nije previše visoka. Na primer, ako oglasnik ili firma kao Shoppyland može da generiše veliki prihod kroz prodaju ili oglašavanje, investicija postaje opravdana. Oprema i Mogućnosti: Neke firme ili objekti dolaze sa dodatnim uslugama ili opremom koje mogu biti vredne same po sebi. Ako je firma dobro postavljena na tržištu, sa značajnom infrastrukturom i poslovnim mogućnostima, to može opravdati visoku cenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Milanoviic Posted December 27, 2024 Moderator Share Posted December 27, 2024 On 12/24/2024 at 9:19 PM, Vajic said: Povrat na Investiciju (ROI): Cene za određene poslovne ili imovinske objekte mogu se opravdati ako donose dobar prihod i povrat na investiciju. Ako prihod koji možete ostvariti od takvih objekata pokriva cenu ulaganja (ili je veći), onda cena nije previše visoka. Na primer, ako oglasnik ili firma kao Shoppyland može da generiše veliki prihod kroz prodaju ili oglašavanje, investicija postaje opravdana. Oprema i Mogućnosti: Neke firme ili objekti dolaze sa dodatnim uslugama ili opremom koje mogu biti vredne same po sebi. Ako je firma dobro postavljena na tržištu, sa značajnom infrastrukturom i poslovnim mogućnostima, to može opravdati visoku cenu. Zdravo Zanimljiv komentar, znas kako firme i biznisi su po meni dosta skupi i iskreno naprimer od oglasnika koji se koristi dan noc i moglo bi se raci da je jedan od najkoriscenijih biznisa jako se malo zaradjuje tako sam cuo od dosta ljudi koji su imali oglasi. Morao bi dosta dugo posedovati Oglasnik kako bi imao neke vece zarade. Moze se reci da ce se najvise zaraditi preprodajom firmi i biznisa po meni tako ljudi dosta vise zarade nego ovako. Link to comment Share on other sites More sharing options...