Jump to content
Mijailovic

Sistem Normi u Organizacijama ?

Recommended Posts

mrzdVHR.png

Pozdrav Svima !

Danas imamo jednu vrlo intresantnu temu za diskusiju, reč je o tome kakvo je Vaše mišljenje o sistemu normi u organizacijama, verovatno ste svi upoznati kako on funkcioniše tako da ne moramo ništa puno o tome govoriti, već možemo se baciti na suštinu, dakle zbog tog sistema susrećemo se s jednom već rutinom koju igrači svakodnevno primenjuju, a ona i više nego mnogo narušava RP na serveru, sada mene zanima:

Da li je po Vama sadašnji sistem u redu i da li ste i vi za to da se na neki način on promeni ?

Da li se slažete sa mnom da ovo narušava RP ili ipak ne, obrazložite zašto ?

Šta mislite o tome da se ovo nuđenje normi za normu, besplatno nuđenje usluga i td... počne kažnjavati ?

Da li je po Vama ovo do Lidera, Vođe Lidera ili do samih članova ?

Ostavite vaše mišljenje i detaljno ga obrazložite, pa ćemo zajedno videti šta je najbolje,

Edited by Mijailovic
  • Like 1

Pozdrav! Tek sto sam uzeo lidera i upoznao se sa tim sistemom mogu reci da mi je predobar. Nekada nekome neodgovara to konstantno robanje jednostavno oce da uziva a ja mislim da su norme za to perfektne. Svakako narusava na neki nacin RP ali opet nije neki veliki uticaj, opet lijepo je kada se igraci zalazu za nesto a norme su realno za to perfektne, makar meni. Za nudjenje norme i to, da li bi to trebalo biti kaznjivo, opet diskutabilno je, mislim da bi opet to trebalo da ode na administraciju i da ona razmisli o tome.😄

Ranije, Aleksa_Knezevic je rekao/la:

Pozdrav! Tek sto sam uzeo lidera i upoznao se sa tim sistemom mogu reci da mi je predobar. Nekada nekome neodgovara to konstantno robanje jednostavno oce da uziva a ja mislim da su norme za to perfektne. Svakako narusava na neki nacin RP ali opet nije neki veliki uticaj, opet lijepo je kada se igraci zalazu za nesto a norme su realno za to perfektne, makar meni. Za nudjenje norme i to, da li bi to trebalo biti kaznjivo, opet diskutabilno je, mislim da bi opet to trebalo da ode na administraciju i da ona razmisli o tome.😄

Pozdrav kolega, generalno mogu reći da se slažem s tobom, ali mislim da bi bilo bolje da to izgleda ovako, tipa da članovi organizacija mogu da nude svoje usluge, čak i jeftino (ali ne besplatno, nego za neku pristupačnu cenu), ali ne da se dešava da u kriminalnim organizacijama nude boksere drugim igračima i da ih oni samo prihvate i dropaju na pod, po meni bilo bi fora da se prodaju oružja poput: diglova, snajpera, m4, ak i td... ali po realnim cenama.

Naravno prodavci bi smeli pitati druge igrače za tako nešto, ali bez zloupotrebljavanja kao što je to danas slučaj.

I ne samo po kriminalnim, još gora situacija je u državnim organizacijama, već mnogo puta sam dolazio u priliku da me taksisti, ams-ovci i ostali pitaju da radimo normu za normu, ili čak da im napravim tri norme jer im je toliko maksimalno dozvoljeno, onda naravno kada ih kulturno odbijem i objasnim da ne želim to raditi uprsvo iz tog razloga što se tako narušava RP, u većini slučajeva igrači se ljute, što je sasvim suludo.

Kako bi ti voleo da to izgleda @Aleksa_Knezevic ?

3 hours ago, Mijailovic said:

Pozdrav kolega, generalno mogu reći da se slažem s tobom, ali mislim da bi bilo bolje da to izgleda ovako, tipa da članovi organizacija mogu da nude svoje usluge, čak i jeftino (ali ne besplatno, nego za neku pristupačnu cenu), ali ne da se dešava da u kriminalnim organizacijama nude boksere drugim igračima i da ih oni samo prihvate i dropaju na pod, po meni bilo bi fora da se prodaju oružja poput: diglova, snajpera, m4, ak i td... ali po realnim cenama.

Naravno prodavci bi smeli pitati druge igrače za tako nešto, ali bez zloupotrebljavanja kao što je to danas slučaj.

I ne samo po kriminalnim, još gora situacija je u državnim organizacijama, već mnogo puta sam dolazio u priliku da me taksisti, ams-ovci i ostali pitaju da radimo normu za normu, ili čak da im napravim tri norme jer im je toliko maksimalno dozvoljeno, onda naravno kada ih kulturno odbijem i objasnim da ne želim to raditi uprsvo iz tog razloga što se tako narušava RP, u većini slučajeva igrači se ljute, što je sasvim suludo.

Kako bi ti voleo da to izgleda @Aleksa_Knezevic ?

Pozdrav jos jednom, totalno si u pravu i o tome sam ja razmisljao dosta. Mislim da nema poente to prodavanje oruzja ako neko samo kupi bokser kao sto si ti napomenuo. Jer u suprotnom dodju tako i prodaju po 20 boksera i to je vec dosta poena koji realno su lako dobijeni. Mislim da bi trebalo da se uvede to pravilo da norma vazi samo kada se proda deagle, sniper ili neko drugo malo skuplje oruzje koje ima neku ulogu. Takodje i to reketiranje nekih firmi, mislim da ne igra neku ulogu ako neko reketira neku totalno nebitnu firmu poput nekog butika u koji nikad niko nije usao... Mislim da bi sve to trebalo da se postavi na neki veci level da bude malo teze za dobijanje kako bi predstavljalo vecu prepreku liderima. Sta ti mislis o ovome?

Da li je po Vama sadašnji sistem u redu i da li ste vi vi za to da se na neki način on promeni ?  Po meni ovaj sistem nije u redu jer kako je ovo uvedeno mesecima se ne može doći do opštine u BG ili na drugim mestima a da vas ne saleću članovi raznih kriminalnih organizacija da vam prodaju oružje zbog norme. Pre su članovi kriminalnih organizacija nudili pištolje i puške po većim cenama a od kako je ovo uvedeno svuda možete videti razbacane noževe i boksere koje igrači kupuju za 150-200 dolara da bi im pomogli da ispune normu. Takođe AMS je nekada po pozivu dolazio i popravljao vozila za 500-1000 dolara a sada radi norme popravljaju vozila za 100 dolara, Bolničari nude heal za dolar, Taksi vas vozi džabe do neke random lokacije i ponekad oni vama plate samo da bi im pomogli da ispune normu.

Davati svaki mesec nagrade jednoj državnoj i jednoj kriminalnoj organizaciji. Što se tiče kriminalnih organizacija, njih treba nagrađivati za učinak u smislu robanja banaka i zlatara, reketitanje i organizacija koja do određenog datuma u mesecu bude imala najbolji učinak da bude nagrađena. Takođe što se tiče državnih organizacija, organizacija koja je najaktivnija ili kako već to ide za državne da bude nagrađena za organizaciju meseca

Da li se slažete sa mnom da ovo narušava RP ili ipak ne, obrazložite zašto ? Normalno da narušava objasnio sam gore već

Šta mislite o tome da se ovo nuđenje normi za normu, besplatno nuđenje usluga i td... počne kažnjavati ? Dovoljno je opomenuti za početak a ako bi se nastavilo može se kazniti

Da li je po Vama ovo do Lidera, Vođe Lidera ili do samih članova ? Do lidera jer on od članova traži norme

Edited by Naruto Uzumaki

Ranije, Naruto Uzumaki je rekao/la:

Da li je po Vama sadašnji sistem u redu i da li ste vi za to da se na neki način on promeni ?  Po meni ovaj sistem nije u redu jer kako je ovo uvedeno mesecima se ne može doći do opštine u BG ili na drugim mestima a da vas ne saleću članovi raznih kriminalnih organizacija da vam prodaju oružje zbog norme. Pre su članovi kriminalnih organizacija nudili pištolje i puške po većim cenama a od kako je ovo uvedeno svuda možete videti razbacane noževe i boksere koje igrači kupuju za 150-200 dolara da bi im pomogli da ispune normu. Takođe AMS je nekada po pozivu dolazio i popravljao vozila za 500-1000 dolara a sada radi norme popravljaju vozila za 100 dolara, Bolničari nude heal za dolar, Taksi vas vozi džabe do neke random lokacije i ponekad oni vama plate samo da bi im pomogli da ispune normu.

Davati svaki mesec nagrade jednoj državnoj i jednoj kriminalnoj organizaciji. Što se tiče kriminalnih organizacija, njih treba nagrađivati za učinak u smislu robanja banaka i zlatara, reketitanje i organizacija koja do određenog datuma u mesecu bude imala najbolji učinak da bude nagrađena. Takođe što se tiče državnih organizacija, organizacija koja je najaktivnija ili kako već to ide za državne da bude nagrađena za organizaciju meseca

Da li se slažete sa mnom da ovo narušava RP ili ipak ne, obrazložite zašto ? Normalno da narušava objasnio sam gore već

Šta mislite o tome da se ovo nuđenje normi za normu, besplatno nuđenje usluga i td... počne kažnjavati ? Dovoljno je opomenuti za početak a ako bi se nastavilo može se kazniti

Da li je po Vama ovo do Lidera, Vođe Lidera ili do samih članova ? Do lidera jer on od članova traži norme

Pozdrav, u većini stvari se slažem s tobom, pa da krenemo pojedinačno:

1. Apsolutno se slažem s tobom, ali bih još nešto dodao, dakle mislim da u potpunosti treba ukloniti norme za oružja u kriminalnim organizacijama, samo da ostanu norme za drogu i da se za njih povećaju bodovi.

Što se tiče državnih da se napravi cenovnik za sve i kada neko od Admina, Helpera, Spec Admina uhvati nekog da vraća novac za usluge, prvi put da se move-a član i Lider, a naredni put kick iz organizacije i Black lista svih organizacija na dve nedelje tipa.

2. Slažem se.

3. Rekao sam sve o ovome u prvoj stavci.

4. E ovde mogu reći da se ne slažem, po meni je najviše do Vođa lidera, a evo i zašto, dakle jedan lider želi lepo da se pokaže i gura ka tome da osvoji RP+ i svestan je toga da njegovi članovi moraju skupljati norme, ali konkurencija je velika i 1 lider može uticati na svoje članove, ali ne i na ostale lidere, ali Vođa lidera itekako može i mislim da bi trebalo da se uklone norme za oružja jer to igrači iskorišćavaju.

Eto nekog mog mišljenja, sada me zanima kako se tebi ovo čini , takođe zanima me i da li ti imaš trenutno neku ideju koja bi mogla zameniti norme s oružjem @Naruto Uzumaki ?

Pozdrav i za tebe kolega, što se tiče toga za oružja, svakako mislim da će se neko setiti da nudi Deagle i da vraća pare, a Lider da daje članovima pare za potrošen materijal, možda bi bilo dobro i ukloniti norme za oružja već samo ds ostane za drogu, što se tiče reketiranja firmi, generalno mislim da ne isto teško izreketirati frizerski salon i tipa Auto Školu jer će PD da ide i na sprečavanje reketa Frizerskog salona i Auto Škole

A i za tebe isto pitanje:

Imaš li neku ideju koja bi mogla zameniti norme za oružja @Aleksa_Knezevic ?

Edited by Mijailovic

On 9/12/2024 at 2:36 PM, Mijailovic said:

Pozdrav, u većini stvari se slažem s tobom, pa da krenemo pojedinačno:

1. Apsolutno se slažem s tobom, ali bih još nešto dodao, dakle mislim da u potpunosti treba ukloniti norme za oružja u kriminalnim organizacijama, samo da ostanu norme za drogu i da se za njih povećaju bodovi.

Što se tiče državnih da se napravi cenovnik za sve i kada neko od Admina, Helpera, Spec Admina uhvati nekog da vraća novac za usluge, prvi put da se move-a član i Lider, a naredni put kick iz organizacije i Black lista svih organizacija na dve nedelje tipa.

2. Slažem se.

3. Rekao sam sve o ovome u prvoj stavci.

4. E ovde mogu reći da se ne slažem, po meni je najviše do Vođa lidera, a evo i zašto, dakle jedan lider želi lepo da se pokaže i gura ka tome da osvoji RP+ i svestan je toga da njegovi članovi moraju skupljati norme, ali konkurencija je velika i 1 lider može uticati na svoje članove, ali ne i na ostale lidere, ali Vođa lidera itekako može i mislim da bi trebalo da se uklone norme za oružja jer to igrači iskorišćavaju.

Eto nekog mog mišljenja, sada me zanima kako se tebi ovo čini , takođe zanima me i da li ti imaš trenutno neku ideju koja bi mogla zameniti norme s oružjem @Naruto Uzumaki ?

Pozdrav i za tebe kolega, što se tiče toga za oružja, svakako mislim da će se neko setiti da nudi Deagle i da vraća pare, a Lider da daje članovima pare za potrošen materijal, možda bi bilo dobro i ukloniti norme za oružja već samo ds ostane za drogu, što se tiče reketiranja firmi, generalno mislim da ne isto teško izreketirati frizerski salon i tipa Auto Školu jer će PD da ide i na sprečavanje reketa Frizerskog salona i Auto Škole

A i za tebe isto pitanje:

Imaš li neku ideju koja bi mogla zameniti norme za oružja @Aleksa_Knezevic ?

Pozdrav, izvinjavam se na kasnom odgovoru. 

Iskreno ne bih nista mijenjao, dobra je ideja samo treba da se izmjeni kao sto sam rekao. Da se norma ne racuna ukoliko se proda neki tamo bokser od 200$, vec nesto malo skuplje kako bi imalo znacenja. Jer je dosta lako iskreno. Ako bi vec morao da biram za to mijenjanje oruzja dobro bi bilo naprimjer prodavanje droge. Iskreno to bi bila dobra stvar ne znam tacno kako bi to izgledalo ali mislim da je takodje ravnopravno dobra ideja kao i za oruzja.

Sta ti kolega mislis o tome ?

Pozdrav, izvinjavam se na kasnom odgovoru. 

Iskreno ne bih nista mijenjao, dobra je ideja samo treba da se izmjeni kao sto sam rekao. Da se norma ne racuna ukoliko se proda neki tamo bokser od 200$, vec nesto malo skuplje kako bi imalo znacenja. Jer je dosta lako iskreno. Ako bi vec morao da biram za to mijenjanje oruzja dobro bi bilo naprimjer prodavanje droge. Iskreno to bi bila dobra stvar ne znam tacno kako bi to izgledalo ali mislim da je takodje ravnopravno dobra ideja kao i za oruzja.

Sta ti kolega mislis o tome ?

Zanimljiva ideja, ne znam koliko  je moguće ovako nešto, ali tipa moglo bi da se boduje po prodanom gramu, ili čak po svakom 10-om gramu, gde bi za svakih prodanih 10 grama, dobijali po 1 bod. Ovo mi zvuči kao zanimljiva ideja koja bi podstakla igrače da više trguju s drogom i naravno dosta bi uticalo na sam nivo RP-a na serveru iz razloga što bi i PD imao više posla i kriminalnim organizacijama bi bilo zanimljivo, a i igračima bi bilo pulo bolje.

Šta misliš - Da li po tebi ovo može poremetiti malo trenutne cene droge na serveru @Aleksa_Knezevic

3 hours ago, Mijailovic said:

Zanimljiva ideja, ne znam koliko  je moguće ovako nešto, ali tipa moglo bi da se boduje po prodanom gramu, ili čak po svakom 10-om gramu, gde bi za svakih prodanih 10 grama, dobijali po 1 bod. Ovo mi zvuči kao zanimljiva ideja koja bi podstakla igrače da više trguju s drogom i naravno dosta bi uticalo na sam nivo RP-a na serveru iz razloga što bi i PD imao više posla i kriminalnim organizacijama bi bilo zanimljivo, a i igračima bi bilo pulo bolje.

Šta misliš - Da li po tebi ovo može poremetiti malo trenutne cene droge na serveru @Aleksa_Knezevic

Pozdrav! Pa znas kako, u poslednjih par godina su se cijene ogromno promjenile i to je mnogo lose. Pristup novcu nikad laksi a cijene nikad manje. Tako da smatram da ta ogromna potraznja i prodaja za tom drogom bi sama povecala tu cijenu iste, jednostavno igraci bi tako to uradili jer bi sve manje bilo semena za sadjenje a prodavanja bi bilo mnogo(Prodavac bi bio u fazonu daj vise za jedan gram teze je dobiti sada drogu). Tako da bi se kroz neki vremenski period povecala cijena sigurno.

Sta ti mislis o ovome?

Pozdrav! Pa znas kako, u poslednjih par godina su se cijene ogromno promjenile i to je mnogo lose. Pristup novcu nikad laksi a cijene nikad manje. Tako da smatram da ta ogromna potraznja i prodaja za tom drogom bi sama povecala tu cijenu iste, jednostavno igraci bi tako to uradili jer bi sve manje bilo semena za sadjenje a prodavanja bi bilo mnogo(Prodavac bi bio u fazonu daj vise za jedan gram teze je dobiti sada drogu). Tako da bi se kroz neki vremenski period povecala cijena sigurno.

Sta ti mislis o ovome?

Generalno možda si i u pravu, ali ništa ne možemo garantovati, sve je do samih igrača, svakako ovako nešto ne bi bilo loše jer realno svako u suštini kada uradi norme prodaje drogu ili ubacuje u sef organizacije, što je redak slučaj, niko ne čuva ogromne količine droge samo radi pancira, bar što se tiče običnih članova,, tako da ovo bi mogli biti zanimljivo iskreno. Svakako ja sam za to i mislim da bi bilo dosta zanimljiviji ovakav sistem nego trenutni s prodajom oružja.

Šta misliš da li bi trebala prodaja biti više bodovana nego branje @Aleksa_Knezevic ?

Podjeljenog sam misljenja.

Kada org ima normu, onda to postaje obaveza nekavka i to nije dobro. Medjutim, da nema norme onda igraci ne bi radili ono sto trebaju u org.. npr SP tikete/radar, AMS popravke, itd. 

Samim tim, tesko se moze naci neka sredina

Zdravo Kolega

Jako zanimljiva tema, iskreno da ti kazem i ako je ovaj sistem Normi u Organizacijama

lepo uskladjen za sve organizacije moram reci da mi se toliko i ne svidja kao Zamenik Vodje

Lidera a cak i kao Lider sam to i sam uvideo kako su se Organizacije mrzele samo zbog tih famoznih

Normi. Ne kazem da je sistem los kada bi postojala sloga i rad ovaj sistem bi bio odlican ali nazalost u svetu

sve vise i vise se radja ona losija strana i to nazalost moramo prihvatiti jer inace necemo moci drugacije opstati.

Sto se tice ovog zadnjeg pitanje iskreno rekao bih da je problem u clanovima ne kazem da su Lideri i Vodje sjajni i

bajni ali mislim da najveci problem prave clanovi koji u sustini skupljaju te norme. Po meni ovo malo narusava RP ali 

verujem da ce se to resiti. 

Meni licno ovaj sistem u drzavnim organizacijama poprilicno smeta. Ne mislim da je neka norma od 20 tiketa ili 30 popravki relevantno merilo koliko neko doprinosi organizaciji. Zna se da se u SP-u prvo radi radar, pa se tek onda krece u rutinsku kontrolu. Cesto mi se desavalo da sam vise tu kada se radi radar, pa ne stignem da skupim ni pola norme, sto ocigledno nije merilo moje aktivnosti. 

Trebalo bi te norme uzeti sa nekom dozom rezerve, a vise pratiti koliko neko sa strane doprinosi poboljsanju organizacije