Mijailovic Posted September 17, 2024 Share Posted September 17, 2024 Pozdrav za sve, danas imamo jednu jako intrigantnu temu za diskusiju, radi se o samom sistemu provere na serveru, odnosno komande /provera, taj sistem postoji iz razloga što su ljudi odlučili da skidaju razne skripte kako bi brže zarađivali novac, narvno to je se brzo rešilo uvođenjen provere pre započinjanja poslova, ali taj sistem trenutno i nije baš najbolji jer se često zna desiti da se brojevi preklope ili se baš loše vidi, naručito kada koristimo neke modove, razumno je zašto su razbacani brojevi, ali moje neko mišljenje je da može postojati neki način da se promeni sam sistem, tipa da se brojevi ne mogu preklapati i da se generalno bolje vide, možda čak i ne da budu brojevi već tipa neki sasvim drugačiji sistem, ali više o takvim predlozima u potforumu SAMP Predlozi. dakle mene zanima: Kako se Vama čini sadašnji sistem provere ? Da li imate poteškoća pri kucanju brojeva ? Kako bi vi mogli zamisliti neki bolji sistem provere ? Koje su najveće mane trenutnog sistema ? NAPOMENA: Svaka vrsta Hejta, nedoličnog ponašanja ili KRŠENJA PRAVILA FORUMA će biti sankcionisana, tako da potrudite se da lepo i racionalno iznesete svoje mišljenje kako bi možda baš neko Vaše mišljenje uticalo na samo poboljšanje same igre, a sva pravila Foruma možete videti OVDE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
V R S A Posted September 17, 2024 Share Posted September 17, 2024 Pozdrav @Mijailovic Mislim da je sistem komande /provera odlican. Ali ima jedan problem, a to je taj da se brojevi ne vide bas najbolje. Nekad cak i postavi dva broja u isto mjesto pa se ne zna koji ide prvi a koji drugi. Sjecam se kada sam prije igrao na manjoj rezoluciji nisam mogao prepoznati brojeve. Provjeru sam radio po 5 minuta. Predlozio bih da se ubace normalni brojevi kao iz chata npr. Sta ti mislis o svemu ovome? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mijailovic Posted September 17, 2024 Author Share Posted September 17, 2024 Ranije, Bogdan_Yakuza je rekao/la: Pozdrav @Mijailovic Mislim da je sistem komande /provera odlican. Ali ima jedan problem, a to je taj da se brojevi ne vide bas najbolje. Nekad cak i postavi dva broja u isto mjesto pa se ne zna koji ide prvi a koji drugi. Sjecam se kada sam prije igrao na manjoj rezoluciji nisam mogao prepoznati brojeve. Provjeru sam radio po 5 minuta. Predlozio bih da se ubace normalni brojevi kao iz chata npr. Sta ti mislis o svemu ovome? Pozdrav kolega, ja sada imam baš isti problem, to da proveru radim po 2/3 minuta jer nikako ne mogu pogoditi brojeve, nisam znao da na to utiče toliko rezolucija, svakako siguran sam da treba malo urednije napraviti sam sistem provere i siguran sam da bi svim igračima bilo lakše, sad nadam se da ne postoji način da se napravi nikakva skripta za to ukoliko su svi brojevi normalni, tako nešto ukoliko je moguće i sigurno, mnogo bi igračima olakšalo igru. Šta misliš - Da li bi bilo produktivnije raditi poslove da ovaj sistem nije napravljen @Bogdan_Yakuza? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
V R S A Posted September 17, 2024 Share Posted September 17, 2024 55 minutes ago, Mijailovic said: Pozdrav kolega, ja sada imam baš isti problem, to da proveru radim po 2/3 minuta jer nikako ne mogu pogoditi brojeve, nisam znao da na to utiče toliko rezolucija, svakako siguran sam da treba malo urednije napraviti sam sistem provere i siguran sam da bi svim igračima bilo lakše, sad nadam se da ne postoji način da se napravi nikakva skripta za to ukoliko su svi brojevi normalni, tako nešto ukoliko je moguće i sigurno, mnogo bi igračima olakšalo igru. Šta misliš - Da li bi bilo produktivnije raditi poslove da ovaj sistem nije napravljen @Bogdan_Yakuza? Pa mislim da bi trebalo ostaviti sistem provere. Ali se moraju makar boldovati brojevi ako ne nista vise jer se bas lose vide. Mislim da bi bilo lakse da se poslovi rade bez /provera. Bilo bi cak i bolje za igrace koji igraju na manjoj rezoluciji. Sad skrecem sa teme ali sam primjetio da na nekim poslovima kao drvosjeca uopste nema komande /provera. Trebalo bi se to ispraviti. Sta kazes o ovome? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mijailovic Posted September 17, 2024 Author Share Posted September 17, 2024 Ranije, Bogdan_Yakuza je rekao/la: Pa mislim da bi trebalo ostaviti sistem provere. Ali se moraju makar boldovati brojevi ako ne nista vise jer se bas lose vide. Mislim da bi bilo lakse da se poslovi rade bez /provera. Bilo bi cak i bolje za igrace koji igraju na manjoj rezoluciji. Sad skrecem sa teme ali sam primjetio da na nekim poslovima kao drvosjeca uopste nema komande /provera. Trebalo bi se to ispraviti. Sta kazes o ovome? Što se tiče boldiranja slova s provere, mislim da bi to bio pun pogodak, istu primenu bi imalo, a igračima bi bilo lakše. E sad ovo drugo je vrlo zanimljivo, sada ću ti objasniti što je to tako: Dakle igrači su koristili skriptu koja bi sama radila taj posao i tako sve u krug iako oni nisu ni morali ni igrsti i to je bila abnormalno brza zarada uz te čiteve, te je uveden ovaj sistem, a na poslovima na kojima nema provere to je tako jer ti poslovi se ne rade u krug jer kada na drvoseči isečeš jedno drvo ti mora da ideš na drugo odmah, a ovako bi išlo uvek u isto mesto i ako nema drvo ispred, tako je i na ostalim poslovima koji ne funkcionišu da se svaka tura radi identično. A šta misliš da brojevi budu ofarbani u neku boju @Bogdan_Yakuza ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
V R S A Posted September 17, 2024 Share Posted September 17, 2024 1 hour ago, Mijailovic said: Što se tiče boldiranja slova s provere, mislim da bi to bio pun pogodak, istu primenu bi imalo, a igračima bi bilo lakše. E sad ovo drugo je vrlo zanimljivo, sada ću ti objasniti što je to tako: Dakle igrači su koristili skriptu koja bi sama radila taj posao i tako sve u krug iako oni nisu ni morali ni igrsti i to je bila abnormalno brza zarada uz te čiteve, te je uveden ovaj sistem, a na poslovima na kojima nema provere to je tako jer ti poslovi se ne rade u krug jer kada na drvoseči isečeš jedno drvo ti mora da ideš na drugo odmah, a ovako bi išlo uvek u isto mesto i ako nema drvo ispred, tako je i na ostalim poslovima koji ne funkcionišu da se svaka tura radi identično. A šta misliš da brojevi budu ofarbani u neku boju @Bogdan_Yakuza ? Pozdrav, odlican odgovor, bas mi se svidja. Sto se toga boldiranja u boji tice, slazem se da bi se trebalo boldirati u boji. Recimo dodao bih sistem da se u /podesavanja mijenja boja kao i tet draw-ovi sto sse mijenjaju. Te sa time da mozes i promjeniti izgled same provjere. Sta mislis ti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CARNAGE Posted September 18, 2024 Share Posted September 18, 2024 Iskreno ovakav trenutni sistem je bas dobar. Do pre par godina, kada je u funckiji bio onaj stari, preko skripte od par redova se lako mogla provera automatski resiti. Skripta uradi proveru za vas, preko jednog obicnog klika na tastaturi. Sada trenutno koliko znam, najveci problem je sto se brojevi ne vide bas najbolje. Svako je sistem vrlo koristan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winston_Abruzzi Posted October 4, 2024 Share Posted October 4, 2024 Pozdrav! Sistem je skroz okej, jedini problem predstavljaju brojevi koji se nekada ne vide najjasnije. Da li bih menjao trenutni sistem - ne. Čak smatram da je i potrebno da sistem bude što prostiji, zato što ga moramo kucati pri svakom pokretanju nove ture u poslu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mijailovic Posted October 5, 2024 Author Share Posted October 5, 2024 Ranije, Winston_Abruzzi je rekao/la: Pozdrav! Sistem je skroz okej, jedini problem predstavljaju brojevi koji se nekada ne vide najjasnije. Da li bih menjao trenutni sistem - ne. Čak smatram da je i potrebno da sistem bude što prostiji, zato što ga moramo kucati pri svakom pokretanju nove ture u poslu. Pa generalno sistem jeste lepo zamišljen, ali je malo loše realizovan barem što se tiče toga što se brojevi preklapaju, doduše na pojedinim ModPackovima je mnogo bolje i skoro uvek se lepo vidi provera, ali po Defaultu i na nekim ModPackovima takođe se vrlo često jako loše vidi. Da li bi bilo jednostavnije raditi poslove da nema provere, odnosno da ne postoji skripta preko koje može da se vara @Winston_Abruzzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winston_Abruzzi Posted October 5, 2024 Share Posted October 5, 2024 6 hours ago, Mijailovic said: Pa generalno sistem jeste lepo zamišljen, ali je malo loše realizovan barem što se tiče toga što se brojevi preklapaju, doduše na pojedinim ModPackovima je mnogo bolje i skoro uvek se lepo vidi provera, ali po Defaultu i na nekim ModPackovima takođe se vrlo često jako loše vidi. Da li bi bilo jednostavnije raditi poslove da nema provere, odnosno da ne postoji skripta preko koje može da se vara @Winston_Abruzzi ? Svakako da bi bilo jednostavnije, jer provera ume malo i da nervira kada zabaguju brojevi, a kao što si i ti rekao, to se često dešava. Medjutim, zbog postojanja raznih skripti preko kojih se može varati, provera ovde pronalazi svoje mesto i funkciju, tako da, to nam je što nam je . Da li bi ti možda drugačije realizovao sistem provere, imaš li neku bolju zamisao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mijailovic Posted October 5, 2024 Author Share Posted October 5, 2024 Ranije, Winston_Abruzzi je rekao/la: Svakako da bi bilo jednostavnije, jer provera ume malo i da nervira kada zabaguju brojevi, a kao što si i ti rekao, to se često dešava. Medjutim, zbog postojanja raznih skripti preko kojih se može varati, provera ovde pronalazi svoje mesto i funkciju, tako da, to nam je što nam je . Da li bi ti možda drugačije realizovao sistem provere, imaš li neku bolju zamisao? Pa iskreno nemam baš odmah, ali tipa nešto na foru izbaci uljeza, da se dobiju dve povrzane reči i jedna nepovezana, tipa: Lider, Organizacija, Drvoseča. I igrač treba da čekira jedno od njih, ako čekira pogrešno, pao je proveru, mislim da bi ovo bilo jednostavnije, preglednije, a i zanimljivije. A naravno skoro uvek bi bili drugačije reči. Kako ti se čini ovaj sistem i imaš li ti neki predlog @Winston_Abruzzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winston_Abruzzi Posted October 6, 2024 Share Posted October 6, 2024 8 hours ago, Mijailovic said: Pa iskreno nemam baš odmah, ali tipa nešto na foru izbaci uljeza, da se dobiju dve povrzane reči i jedna nepovezana, tipa: Lider, Organizacija, Drvoseča. I igrač treba da čekira jedno od njih, ako čekira pogrešno, pao je proveru, mislim da bi ovo bilo jednostavnije, preglednije, a i zanimljivije. A naravno skoro uvek bi bili drugačije reči. Kako ti se čini ovaj sistem i imaš li ti neki predlog @Winston_Abruzzi ? Dopada mi se ideja, moram priznati. Sto se tice moje ideje, trenutno mi bas nista ne pada na pamet. Mozda bih samo predlozio da provera traje neki vremenski period - npr. pola sata, da ne mora da se kuca pri svakoj turi. Sta mislis, da li bi to narusilo koncept sistema provere i da li bi se otvorila veca mogucnost za varanje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Itachi Uchiha Posted October 8, 2024 Share Posted October 8, 2024 To je dobro ukucati proveru koja bi trajala određeni vremenski period naročito na poslovima kao što su rudar, voćar ili u kompaniji gde na svakih 15-20 sekundi morate ukucati proveru (10 minuta je odgovarajuće) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mijailovic Posted October 8, 2024 Author Share Posted October 8, 2024 Ranije, Winston_Abruzzi je rekao/la: Dopada mi se ideja, moram priznati. Sto se tice moje ideje, trenutno mi bas nista ne pada na pamet. Mozda bih samo predlozio da provera traje neki vremenski period - npr. pola sata, da ne mora da se kuca pri svakoj turi. Sta mislis, da li bi to narusilo koncept sistema provere i da li bi se otvorila veca mogucnost za varanje? Pa mogu reći dosta zanimljiv sistem, samo na manji vremenski interval, tipa na svakih 5 minuta možda, gde i igračima ne bi bilo teško, a niti bi ko mogao da iskoristi to kako bi na kvaran način zarađivao jer bi taj program mogao raditi maksimalno 5 minuta, te ne verujem da bi iko dežurao ceo dan i noć da na svakih 5 minuta radi proveru. Tako da mislim da je ovo odlična ideja. Šta misliš - Da li bi igrači onda manje radili poslove poput bus vozača, prevoznika i td, u suštini sve koji traju duže od 5 minuta @Winston_Abruzzi ? Ranije, Naruto Uzumaki je rekao/la: To je dobro ukucati proveru koja bi trajala određeni vremenski period naročito na poslovima kao što su rudar, voćar ili u kompaniji gde na svakih 15-20 sekundi morate ukucati proveru (10 minuta je odgovarajuće) Baš to, igračima bi bilo puno lakše, a kao što gore rekoh ne verujem da bi iko dežurao i svako malo radio proveru. Šta ti misliš - Da li ne korektno da se na svakih 5 minuta radi provera i da li bi ovakav sistem smanjio broj igrača koji rade poslove koji traju duže od 5 minuta, kao što su bus vozač, prevoznik robe i td... @Naruto Uzumaki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milanoviic Posted October 18, 2024 Share Posted October 18, 2024 Veliki pozdrav Jako zanimljiva tema, sto se tice sistema provere iskreno moram reci da mi se uopste ne svidja ne treba se ukloniti nego izmeniti jer sada u svim poslovima je potrebna /provera i to se dosta cesto sada koristi. Kao sto svi znate sistem provere je na neki nacin zbagovan jer su brojevi lose postavljeni i tesko ih je protumaciti iz tog razloga mi se ne svidja sistem provere ali kada bi to promenili bilo bi sve u redu. Ovo je neko moje misljenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flaco_Gonzalez Posted October 30, 2024 Share Posted October 30, 2024 Smatram da se sistem provjere moze poboljsati dosta. Na primjer, label se stavi na sredinu ekrana ili pak da se ubace slova umjesto brojeva, takodjer moze kombinacija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jitter_Vidanovic Posted November 2, 2024 Share Posted November 2, 2024 Kako se Vama čini sadašnji sistem provere ? Skroz korektan Da li imate poteškoća pri kucanju brojeva ? Nemam Kako bi vi mogli zamisliti neki bolji sistem provere ? Sa malo svetlijim brojevima ili tamnijom pozadinom Koje su najveće mane trenutnog sistema ? Zato sto se brojevi poklapaju, te kad nisi u vozilu su dosta tamni i nisu detaljno izjasnjeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jnkvc Posted November 3, 2024 Share Posted November 3, 2024 Pozdrav Trenutni sistem jednostavno mora biti takav jer se pogotovo u danasnje vreme provera moze preci jako lako ukoliko sistem nije slozen kao sto je sad i time se koristiti neka vrsta cheata (jobhack) Meni licno provera ne predstavlja neki veliki problem, ako ne uspem iz 1., sigurno uspem iz 2. pokusaja Link to comment Share on other sites More sharing options...